WW: Wandelvakantie van 35 Miljoen dollar

,

De woensdagmiddag is op Geencommentaar.nl Wondere Woensdagmiddag. Met extra aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen in Wetenschap- en Techniekland.

spacewalkIeder jongetje droomt ervan astronaut te worden (als in ruimtereiziger, niet de bekende blogger met dezelfde naam). Er waren altijd twee manieren om deze droom te verwezenlijken: een doorgeslagen carriere als straaljagerpiloot volgen of excelleren in een of andere wetenschap waarbij je je proefjes in de ruimte moet doen. Mede dankzij de geldnood van de ex-Sovjet-ruimtevaart is daar de afgelopen jaren een derde mogelijkheid bijgekomen. En nu kan een groep mensen die het werkelijk toekomt eindelijk in een cool pak de ruimte in: de Puissant Rijken.

Sinds 2002 verzorgt het Amerikaanse bedrijf Space Adventures reizen per Russische Soyuz raket naar het ISS ruimtestation. Een retourtje kost je 20 Miljoen dollar, geen geld voor een gemiddelde Internetondernemer die zijn inner Geek een plezier wil doen.

Maar voor een echt spannende ruimtesafari is het natuurlijk niet genoeg om veilig binnen te blijven zitten, en dus gaat Space Adventures in zee met het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos om voor een lousy 15 Miljoen dollar extra een ruimtewandeling mogelijk te maken. Gehuld in een Russisch Orlan ruimtepak wurmen de toekomstige ruimtewandelaars zich door een airlock naar buiten voor een wandeling van anderhalf uur, terwijl onder ze de aarde een volledige omwenteling doormaakt. De tourist zal dus in het korte tijdsbestek zowel een zonsopgang als -ondergang kunnen meemaken: een uniek vooruitzicht voor ieder buitenmens.

Voor de geinteresseerden is het verstandig vroeg in te schrijven: de Space Adventures vluchten zijn tot 2009 volgeboekt. Maar dan heb je ook nog even tijd om te sparen.

Reacties zijn uitgeschakeld