WW: Snelle bliksem

[i]De woensdagmiddag is op Geencommentaar.nl Wondere Woensdagmiddag. Met extra aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen in Wetenschap- en Techniekland.[/i]

In Engeland is het bedrijf The Lightning Car Company bezig met het ontwikkelen van de ultieme elektrische sportauto. De auto krijgt als naam ?Lightning? (vandaar de bedrijfsnaam) en moet volgens het bedrijf een revolutie ontketenen.

Om te kijken of het ze lukt, zullen we de eigenschappen eens kritisch bekijken. Waardoor wordt deze wagen een revolutie?

  • De topsnelheid? 209 km per uur is leuk, maar je rijdt het toch bijna nooit
  • De acceleratie? In 4 seconden naar de 100 is leuk bij het stoplicht, maar dat gaat ook vervelen na een tijdje.
  • De uitstoot? Vanwege de volledig elektrische aandrijving heeft deze auto geen uitstoot van schadelijke gassen. Er zijn al andere concept auto?s die volledig elektrisch zijn.
  • Het bereik? 400 kilometer op een volle accu is een mooie afstand. Voor dagelijks gebruik waarschijnlijk meer dan genoeg.
  • Het opladen? Hierin zit het meest revolutionaire van dit model. Als er maar elektriciteit is kan de wagen zich opladen. En als er krachtstroom voorhanden is, kan de wagen zich in 10 minuten opladen! In mijn ogen het grootste struikelblok van een volledig elektrische auto is hiermee in één keer weg.

En nu het mooiste: de levering begint in 2008. Het enige nadeel wat ik nu nog kan vinden is het feit dat stuur aan de verkeerde kant zit en dat de aanbetaling £50,000 is?

  1. 1

    Wel een slim idee natuurlijk. Omdat de technologie nog te duur is maak je er een dure sportauto van gericht op het hogere marktsegment. Vraag is of de stock exchange boys eraan willen. Staat toch lullig, zo’n Lightning Car tegenover een Jag.