WW: Big toys for big boys

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[i]De woensdagmiddag is op Geencommentaar.nl Wondere Woensdagmiddag. Met extra aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen in Wetenschap- en Techniekland[/i]

Quake-spelers opgelet: Onder het motto groter is altijd beter heeft de Amerikaanse Marine ?s wereld krachtigste railgun in ontvangst genomen. Het gevaarte wordt geleverd door BAE systems en verbruikt 32 megajoule per schot. Met het wapen kan tien maal zo ver geschoten worden dan met conventionele wapens en aangezien de projectielen met een snelheid van mach 8 afgeschoten worden laat het kruisraketten ver achter zich. Er zijn echter nog een paar problemen met het ontwerp: Na meerdere schoten moet de loop gereviseerd worden en een schot verbruikt zoveel energie dat er bijna geen schip is met genoeg vermogen om deze wapens te gebruiken.

Misschien is dit weer goed nieuws voor wetenschappers die onderzoek doen naar fusie. Als je admiraals een wapen geeft wat niet kan schieten omdat er geen stroom voor is, gaan er misschien wat miljoenen uitgedeeld worden.

Reacties (2)

#1 Bismarck

Zo dankzij de link meteen een fout in Wikipedia gevonden (zie je wel, niet te vertrouwen).

  • Volgende discussie
#2 dramklukkel

TNO hield zich vanaf ’93 ook bezig met onderzoek naar zo’n EMP-gun.

Hoe kan dit ding het geluid van een laser geven? Het projectiel moet door de geluidsbarrière en zal dus op zijn minst een zware klap ten gehore geven.

@Bismarck: Goed gevonden.
DE term ‘railgun’ voor die Paris gun zal wel bedoeld zijn vanwege het onderstel op wielen.

  • Vorige discussie