Zwarte kousenmoslims

Een aardig contrast. Hier, op Frontaal Naakt, een onthullend artikeltje over zwarte kousenmoslims in Nederland (de krampachtige humorloosheid druipt van de beschrevenen af), terwijl in Pakistan – toch een van de conservatievere islamitische landen – zojuist een vrouw is benoemd tot hoofd van een politiebureau in Karachi, een stad met ca. 23,5 miljoen inwoners.

En dat is nog niet alles:

The police force is also training the first batch of female commandos, a group of 44 women going through a physically intensive course involving rappelling from towers or helicopters and shooting an assortment of weapons.

(Hebben wij in Nederland trouwens al vrouwelijke commando’s die uit helikopters springen?)

Zo wordt het wel heel moeilijk om iets over ‘de islam’ te roepen…

Open waanlink

 1. 1

  Het dunste boekje ter wereld is niet 100 jaar Duitse humor, zoals veel mensen denken, maar 1400 jaar islamitische humor.

 2. 4

  @3

  Was natuurlijk een kwestie van tijd in Westerse landen, behalve dan voor degenen die dachten dat de orthodoxe Moslims wel even de wereld zouden veroveren.

 3. 5

  @0

  Het is in Pakistan een beetje zoals het hier in de middeleeuwen was: vrouwen uit hoge families kunnen over leven en dood beslissen maar vrouwen uit lagere klassen (Pakistan heeft een feodale structuur waarbij de “adel” vrijwel alle hoge officieren en politici levert, nog een overeenkomst met onze middeleeuwen) worden behandeld als vee. Pakistan staat ook toe dat miljoenen mensen opzichtig wettelijke rechten van vrouwen schenden en in de tribale gebieden worden nationale wetten helemaal niet gehandhaafd.

 4. 6

  @5 Ik herinner me een verhaal over Benazir Bhutto die naast haar premierschap ook nog regelmatig naar haar eigen regio ging om toestemming te geven voor huwelijken, uitspraken te doen over geschillen en allerlei andere feodale bevoegdheden uit te oefenen.

 5. 7

  Krampachtige humorloosheid is trouwens ook erg kenmerkend voor Peter Breedveld van Frontaalnaakt. De arme man zou zo moslim kunnen worden.

 6. 8

  @3: Klopt wel eigenlijk :P
  Ze dansen niet, lachen moeilijk, vinden alles te duur en houden niet van lol ;).

  Jup… helemaal ingeburgerd :P. Wat zeurt gekke Geertje toch de hele tijd :P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren