Zouden minimumstraffen hier op zijn plaats zijn?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Loupe

Tragische zaak, mooie uitspraak.

#2 zmmmoc

Zouden minimumstraffen hier op zijn plaats zijn?

Tuurlijk wel. Zolang het gaat om minuten.

#3 sjap

Beetje tendentieuze kop want minimumstraffen komen er alleen voor recidivisten.

#3.1 Bismarck - Reactie op #3

Ik ken anders een partij die in haar verkiezingsprogramma pleit voor het invoeren van hoge minimumstraffen in het algemeen, niet alleen voor recidive.

#4 AB

@3 En verder mag de rechter uitzonderingen toepassen als minimumstraffen zouden bestaan. Deze dame had in dat hypothetische geval dus dezelfde straf opgelegd hebben kunnen krijgen.

Minimumstraffen zijn dus vooral een signaal van de politiek naar de rechterlijke macht (en de kiezer!) Ze zouden echt geen totaal andere rechtsspraak teweeg brengen…

#4.1 troebel - Reactie op #4

Het enige, geblondeerde, lid van de ‘partij’ die minimumstraffen propageert heeft nooit gezegd dat rechters de minimumstraffen niet zouden moeten toepassen. Knieschoten en afgehakte rode neuzen waren vast metaforen, maar minimumstraffen om het mantra ‘keihard aanpakken dat wil ik want dat staat stoer’ uit te dragen zijn zijn ‘principiële’ zaak.

#4.2 richard E - Reactie op #4

uhm, is niet juist de essentie van een minimumstraf dat je er als rechter niet vanaf kan wijken?

Want anders gaat dat marxisties-anarchistiese gajes natuurlijk de hele tijd uitzonderingen maken voor allochtone draaideur criminelen, terwijl de goudeerlijke hollandse penoze jarenlang de bak indraait.

#4.3 Spam - Reactie op #4.2

Precies. Dat is net zoiets als van die mensen die zeggen dat ze tegen de doodstraf zijn, met uitzondering voor plegers van hele zware misdaden.

#5 Bismarck

In het zelfde programma staat letterlijk dat de PVV de vrijheid van rechters (twee zinnen daarvoor D66’ers in toga genoemd) aan banden wil leggen. Niets afwijken van minimumstraffen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*