1. 5

  @3 En verder mag de rechter uitzonderingen toepassen als minimumstraffen zouden bestaan. Deze dame had in dat hypothetische geval dus dezelfde straf opgelegd hebben kunnen krijgen.

  Minimumstraffen zijn dus vooral een signaal van de politiek naar de rechterlijke macht (en de kiezer!) Ze zouden echt geen totaal andere rechtsspraak teweeg brengen…

 2. 6

  Het enige, geblondeerde, lid van de ‘partij’ die minimumstraffen propageert heeft nooit gezegd dat rechters de minimumstraffen niet zouden moeten toepassen. Knieschoten en afgehakte rode neuzen waren vast metaforen, maar minimumstraffen om het mantra ‘keihard aanpakken dat wil ik want dat staat stoer’ uit te dragen zijn zijn ‘principiële’ zaak.

 3. 7

  In het zelfde programma staat letterlijk dat de PVV de vrijheid van rechters (twee zinnen daarvoor D66’ers in toga genoemd) aan banden wil leggen. Niets afwijken van minimumstraffen dus.

 4. 8

  uhm, is niet juist de essentie van een minimumstraf dat je er als rechter niet vanaf kan wijken?

  Want anders gaat dat marxisties-anarchistiese gajes natuurlijk de hele tijd uitzonderingen maken voor allochtone draaideur criminelen, terwijl de goudeerlijke hollandse penoze jarenlang de bak indraait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren