Zes doden bij aanslag op moskee in Quebec

Meerdere schutters openden tijdens het avondgebed het vuur op de tientallen aanwezigen in de moskee. Premier Justin Trudeau spreekt van een ‘laffe aanval’.

Open artikel

Reacties (6)

#2 Hans Verbeek

@1: het komt bij aanslagen wel vaker voor dat er eerst sprake is van meerdere schutters.

#3 Lennart

Dit is nu al de tweede keer dat een moslim volkomen onterecht voor de dader wordt aangezien; in Berlijn gebeurde precies hetzelfde. Dit is wel zorgelijk, aangezien de vooroordelen nu ook het beoordelingsvermogen van de politie lijken aan te tasten …

#4 troebel

Kijkijk, een white nationalist. Zonder moeite, nadat Trudeau degenen die in de VS buiten de boot vielen had welkom geheten, kun je dit aanwijzen als een intrigantenactie. Het zou me zomaar niet verbazen als de VS erachter zit om Trudeau een poepie te laten ruiken.

https://theintercept.com/2017/01/30/suspect-in-quebec-mosque-attack-quickly-depicted-as-a-moroccan-muslim-hes-a-white-nationalist/

#5 Lennart

En het valt natuurlijk weer op dat GEEN van de grote Nederlandse kranten het woord “terrorist” durft te gebruiken. Het hele idee, dat terrorisme rechts kan zijn is kennelijk nog niet helemaal doorgedrongen.

#6 rongvk

@5 Nu heb ik het nieuws toevallig niet op de voet gevolgd, maar zolang het niet duidelijk is of er een politieke doel is kan het voorbarig zijn.

Kranten durven bijvoorbeeld prima over terreur van Breivik te spreken, maar die heeft dan ook een manifest die iedereen kan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*