Youp maakt gehakt van zijn eigen krant

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (16)

#1 Wobbe

Dit heet dus «op de persoon spelen» en dat doe je doorgaans als je niet in staat bent inhoudelijk op iets in te gaan. De verbale bagger van de heer van het Hek zou je bijna het vreemde contrast over het hoofd doen zien tussen wat Tulleken een aantal dagen geleden naar buiten bracht en wat de RVD nu te melden heeft over de toestand van Friso. En dat verschil zou je als journalist toch veel intrigerender moeten vinden dan meegaan in dit platvloerse geschrijf.

#1.1 frank - Reactie op #1

Overigens maakt het NRC vandaag onomvloerst excuses voor het beeld dat ze hebben opgeroepen.

#1.2 Ernest - Reactie op #1.1

Ja, en met zoiets haalt Vandermeersch dan ook nog Pauw en Witteman: “Wij buigen deemoedig het hoofd”, zegt hij, glimmend van trots. Zo van “kijk mij eens moreel hoogstaand bezig zijn door mij in het openbaar te schamen”. Wat een verwaand gedoe. Dat hij daar een podium voor krijgt zeg.

#1.3 piet de nuttige idioot - Reactie op #1

Van ’t Hek weet tenminste dat ie geen journalist is. Anders dan plofkop Rutger die z’n grapjes ‘journalistiek’ noemt.

#2 L.Brusselman

De hysterische proporties die deze hype inmiddels heeft bereikt in Nederland laat ook de “intelligentsia” niet onberoerd.
Sterker,ze beginnen zich er mee te bemoeien.(de zinloze speculaties en het vingerwijzen)

#3 sjap

Youp is naast een verdienstelijk cabaratier vooral een van de beste columnisten.

#4 about:

Youp gebruikt mij toch nog teveel verrassing, humor en parodie in zijn column. Hij maakt zo heus niet echt gehakt van de voormalige kwaliteitskrant. Hij zou veel scherper kunnen zijn.

#5 Wobbe

Wat is nou ’t verschil tussen de gemiddelde post op GeenStijl en dit proza van van ’t Hek? O ja, Joep is links *kuch* en dan is ’t goed.

#5.1 Spuyt12 - Reactie op #5

Man, ga ergens anders huilen. Waar zie je hier de applausmachine afgaan?

#5.2 Wobbe - Reactie op #5.1

En de zelfreflectiemachine helaas ook nog altijd maar niet. Fatsoen moet je doen en niet alleen eisen dat anderen dat doen. Tot dat kwartje valt zal het modderen blijven met links.

#5.3 L.Brusselman - Reactie op #5.2

Zelfreflectiemachine ?
Ze verzinnen ze waar je bij staat.

#5.4 Jos van Dijk - Reactie op #5

Heeft Geen Stijl humor? Ik begrijp niets van deze vergelijking. En het stukje van Youp vond ik prachtige satire.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #5
  • Vorige reactie op #5
#5.5 piet de nuttige idioot - Reactie op #5

ik bezoek GS al een tijdje niet meer, al dat zuurzeiken en naar beneden trappen meende ik zo langzamerhand wel te kennen. Maar als de gemiddelde post op GS van ’t zelfde niveau is moet ik toch maar weer eens een kijkje nemen.
Ik ben helemaal niet zo’n Youp-fan, de hofnar uithangen door de goegemeente om hun eigen hypocrisie laten lachen is een eeuwenoud trucje. Maar ik vind hier toch wel een paar pareltjes tussen zitten. ‘Ik kom hier voor een opname!’ bijvoorbeeld.
Maar wie weet, zoals gezegd kan ik geen oordeel vellen over de grapjes van GS.
Deze heb ik dan nog meegekregen
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/02/prins_friso_beschikbaar_voor_o.html
Al zit er een kern van waarheid dat er met een prins misschien anders omgegaan wordt dan met gepeupel, ik vond het toch een nodeloos kwetsend stukje, bot, en niet relevant. Want het potentiële kasplantje is nog niet hersendood. Gewoon totaal niet grappig. Ja misschien voor virtueel hersendoden die botheid leuk vinden ‘omdat het kan’.
Je zal wel hoogopgeleid moeten zijn om daar de humor van in te zien. (Daar komen die GS-zeloten altijd mee: de gemiddelde bezoeker is ‘hoogopgeleid’)

#5.6 L.Brusselman - Reactie op #5.5

Dan wordt het hoog tijd die “opleidingen” eens onder de loep te nemen.

#5.7 piet de nuttige idioot - Reactie op #5.6

zal wel iets zijn met management (al die sectormanagers, toiletmanagers etc.) Ook vermoed ik een groot deel IT-ers (dat is geen waarde-oordeel, lijkt me een nuttige sector tegenwoordig – alleen het vertrouwen dat hun baantje niet bedreigd wordt door outsourcing lijkt me misplaatst, maar nu dwaal ik af). En daar weer de ‘managers’ van.
Het zal inderdaad meer zeggen over het niveau van de opleidingen dan over het niveau van de opgeleiden.

#6 Taco Zip

Leuke column van Van ’t Hek. Het voordeel dat de columnist heeft is dat hij pas 8 dagen later een mening over de zaak hoeft te hebben.
Het maakt de keuzes van Tulleken, Koelewijn en Vandermeersch niet minder, hoe zal ik het zeggen…ongelukkig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*