1. 2

  Het is mij niet helemaal duidelijk waarom “bakfiets” gekoppeld zou moeten zijn aan “elite”. Het kan natuurlijk ook gewoon een voordelig vervoermiddel zijn voor wie geen auto kan betalen.

  En van #1 begrijp ik helemaal niets.

 2. 4

  Ik lees in het stuk in het AD: “De gemeente heeft de komende vier jaar 4,5 miljoen euro uitgetrokken om de bakfietswijken aantrekkelijker te maken voor gezinnen. Het stadsbestuur hoopt in de negen wijken in totaal 350 ‘kansrijke gezinnen’ te trekken”. Dat wil dus zeggen, als ik het allemaal goed begrijp, dat het Kendoe-college van Rotterdam 12857 euro per gezin uittrekt om deze naar een bakfietsreservaat te lokken!
  Ondertussen wordt draconisch bezuinigd op de onderkant van de Rotterdamse samenleving. Hoe krom kun je het hebben?

 3. 5

  Nou heb ik geen bakfiets maar ik wil nog wel eens met de kinders in de fietskar op pad gaan. Hier en daar een “C18. Gesloten voor voertuigen die met inbegrip van de lading, breder zijn dan op dit bord aangegeven.”-bordje als het fietspad niet geschikt is voor fietsen van 75cm breed (de wettelijke maximale breedte van een tweewielige fiets of aanhangwagen) zou ik wel kunnen waarderen…

 4. 6

  @5:

  als het fietspad niet geschikt is voor fietsen van 75cm breed (de wettelijke maximale breedte van een tweewielige fiets of aanhangwagen)

  Een fiets op twee wielen mag inderdaad 75 cm breed zijn: Regeling voertuigen 5.9.6.

  Een aanhanger mag echter wel een meter breed zijn: Regeling voertuigen 5.16.6.

  Inderdaad wordt daar bij de inrichting van de weg maar nauwelijks rekening mee gehouden. En met wat grotere fiets/voertuigen op drie of vier wielen al helemaal niet. Als het fietspad te smal is voor je vervoermiddel dan mag je wel op de hoofdrijbaan, maar dat zullen de medeweggebruikers dan weer niet erg leuk vinden. Best kans dat je dan wat agressie tegenkomt, want zó fietsvriendelijk is Nederland nu ook weer niet.

 5. 7

  @2 Dat kan, maar dat is niet wat het Rotterdamse college bedoelt. Ze willen hipsters.

  Overigens zijn de drie wijken die voor de proef zijn aangewezen al lang bakfietsbuurten, dwz oude stadswijken waar hoger opgeleiden zich in de mooiste panden genesteld hebben.

 6. 10

  @2: Ik vind het zelf ook wat raar, maar ja het is dan toch eindelijk ook in Nederland gebeurt.

  De volgende mythe:
  Hippies en Links zijn altijd rijk en ivoren toren gangers. Terwijl rechts bij de man staat (The Sun en Fox News) en ze haar constant verdedigt van de wereldvreemde linkse elite, die er op uit is ook nog haar laatste sigaretje/zwartepiet/christmas/auto/sinterklaas/carnaval/etc af te pakken.

  Want als zelfs Sargasso hier al aan mee gaat doen….

 7. 11

  @7: Sorry hoor maar Hipsters is tegenwoordig een boeman woordje geworden van alles waar de Heteroseksuele witte man bang voor is. Nee ik doel dan niet over mensen die geen glas in hun bril hebben ofzo.. maar iemand die gewoon een bakfiets rijdt om kinderen mee naar school te brengen is echt geen “hipster”.

  Stap verdorie zelfs eens uit die auto van je!

 8. 12

  @4: Hoewel het nieuws lekker gekleurd gebracht word, en ik ook zeker denk dat het niet alleen voor de “kansrijken” zou moeten. Is er niks mis met het investeren in een wijk om zo iets “bakfiets” vriendelijk te maken. Laten we alleen dan wel ook weer gaan investeren in de woning coöperaties en deze niet in vastgoed magnaat speelballen veranderen.

  Ook mensen die blij zijn met hun normale huisje maar toch meer verdienen niet wegjagen met “JE BENT EEN SCHEEFHUURDER RAAH!” VVD taal, gewoon omdat ze geen zin hebben in een koophuis. Laten we het eens een keertje samen oplossen en niet elke keer mekaar laten uitspelen door de lobby krachten binnen Den Haag en Media.

 9. 13

  @11:
  Hipster heeft inderdaad een negatieve lading. Brengt beelden van thuisbljjvende, skinny jeans dragende, vegetarische, montessorischool kinderen gaande vaders met zich mee die meer van ipads afweten dan van sport. Oja, en djnds kort kleuren ze zich paars tijdens Sinterklaas.

 10. 14

  @4: van dat geld worden bredere stoepen, parkjes en goede scholen betaald.
  Daarvan profiteren ook de arme bewoners.

  Ik vind wel vreemd dat pas in een goede school geïnvesteerd wordt als er meer rijke mensen moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren