Woede in Niger om nieuwe Charlie Hebdo

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Trouw:

Kerken, winkels en barretjes van christenen in Niger zijn de afgelopen dagen in vlammen opgegaan. Bij de rellen in het West-Afrikaanse land vielen tien doden. Aanleiding: de afbeelding van de huilende Mohammed op de cover van het Franse blad Charlie Hebdo. Volgens Stephen Ellis van het Afrika Studiecentrum in Leiden laat het geweld in Niger de onvrede zien die in de hele regio leeft.

Open artikel

Reacties (2)

#1 zuiver

Niger grenst aan Mali en is een oude Franse kolonie.
Ze grenzen aan Nigeria dat uitgebuit wordt door het westen ivm olie.

En nu maar denken dat zij het eens zullen zijn met Franse uitingen terwijl Frankrijk in Mali weer neo-koloniaal bezig is.

Zolang het westen zich als intrigant opstelt, neo-koloniale militiare acties onderneemt en zich de eigenaar waant – en conform handelt – van landen in die regio, mag je verwachten dat er weerstand blijft.

Dat heeft niets met Charlie, islam of wat dan ook te maken.
Dat heeft te maken met de uitbuiting door het westen.
En het westen is christelijk, ziedaar de weerstand.

#2 mvries512

Moordpartijen of verkrachtingen door moslims, en nergens in moslimlanden wordt geprotesteerd. Sadistische straffen uitgesproken in Saoedi Arabie of Iran, en nergens in moslimlanden wordt geprotesteerd.

Iemand maakt een cartoon van een 7e eeuwse psychopaat die constant zijn critici liet vermoorden, en men gaat de barricaden op. En uiteraard negeren ze ook de nazi-propaganda-achtige anti-joodse cartoons die regelmatig worden gepubliceerd in Iran, Jordanie, Syrie etc…

Dat is het grote verschil met het westen. Toen Bush en zijn vazallen hun illegale oorlog in Irak lanceerden, waren er vrijwel overal demonstraties (Duitsland, Frankrijk en ook de USA zelf zag vele demonstraties). En als een christen gaat janken over een cartoon over Jezus, roepen we massaal dat die christen zijn mond moet houden en terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*