Wilders wil fusie met Vlaanderen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Wilders wil fusie met Vlaanderen

Misschien moet hij het eerst eens aan de Vlamingen vragen?

0

Reacties (15)

#1 bougeluk

Eindelijk begint Wilders met serieuze politiekwerk. Die Antwerpse haven inleven lijkt me prima. De Belgen hebben die toch niet nodig

#2 Peach

Als ik in mijn kennissenkring rondvraag wat ze van zo’n fusie vinden, dan komt daar stevast uit dat het samenzijn met de Walen niet ideaal is, maar de schrik om samen te gaan met de Hollanders vele malen groter is… Ik kan ze geen ongelijk geven.

#3 Bart

De onuitgesproken suggestie dat alle Nederlanders die Belgen er graag bij hebben, moet ik ook tegenspreken.
Nederlanders zijn dol op Belgen, maar dat komt omdat ze er zo af en toe eentje tegenkomen in Nederland. In België zijn ze maar zelden, een vervelend stuk snelweg tussen Frankrijk en Nederland.

Wie wat meer Belgen kent, en gewend raakt aan dat charmante accent, ziet ook wat keerzijdes. Ze zijn dan niet zo onbeschoft als Nederlanders, ze zijn wel onbetrouwbaarder, ze kunnen niet autorijden en ze gaan de godganse tijd dood tijdens het duiken. De dorpse Vlaamse volksaard zal de integratie met de Nederlanders zeker niet bevorderen.

Als Geert zo dol is op Vlamingen, gaat hij maar lekker in Vlaanderen wonen.

#4 David Rietveld

Voordeel is wel dat je dan eindelijk van dat gezeur met guldens en franken af bent.

#5 Arnoud

Weet Wilders dat er in Vlaanderen ook moslims wonen?

#6 Bart

Kan het trouwens uit zijn met de verderfelijke gewoonte om elke oprisping van die man in de kranten af te drukken? Een linkje oké, maar ‘Wilders blaat om aandacht’ is niet bepaald nieuws, toch?

#7 David Rietveld

@6: mee eens. Dit is een beetje in de categorie “Den Haag moet de hoofdstad van Nederland worden”. Iets wat ik overigens zal blijven vinden, ook na aansluiting van Vlaanderen.

#8 KnapZak

Ik heb het idee dat Wilders zijn beste tijd gehad heeft. Eerst riep ie nog stoer “Koran verscheuren” en “fascistische ideologie” etc. Toen kwam dat duffe filmpje en nu dan dit.

Slappe hap. Daar scoor je geen onderbuikzetels mee.

#9 Mark

Dit lijkt me vooral een opmerking van Wilders gericht aan zijn Limburgse achterban. Die voelen zich sowieso ten dele al Vlaming.

#10 Domino

Daar staan de Belgen en de Nederbelgen echt niet op te wachten en wij ook niet.

Wellicht dat Wilders aan zijn politieke evenknie in Antwerpen heeft gedacht; Vlaams Belang of zoiets. Kunnen ze fuseren. Maar ik weet bijna zeker dat het nooit iets kan worden tussen de Vlamingen en de Nederlanders, anders dan bepaalde samenwerking bij gemeenschappelijke interesses (dossiers, haha).

#11 Bismarck

Ik zie meer in een hereniging van beide Limburgen binnen Belgie (niet Vlaanderen) dan in het kader van een annexatie van Vlaanderen.

#12 Martijn

@7: Brussel wordt de hoofdstad, want dat is de grootste stad. Is ‘BHV’ ook meteen opgelost, want met de instroom van al die Nederlandstalige ambtenaren is die stad zo weer Nederlandstalig.

#13 David Rietveld

@12: Brussel, het Jerusalem van Europa… Ik had een status aparte voor Brussel bedacht, als officiële Hoofdstad van Europa. :-)

#14 Rita Verdonk

Een belangrijk voordeel van dit plan is in mijn ogen dat we er daarmee vele honderden kilometers asfalt bij krijgen. Zo is in één klap het fileprobleem opgelost.
Bovendien betekent deze stap dat het populaire vakantieland Frankrijk een stuk dichterbij ons land komt te liggen. Men hoeft immers niet meer door België te reizen!

#15 Kropotkin

Wel een leuke losse flodder van Wilders, gezien de huidige situatie in Belgie. Kan me alleen niet voorstellen dat Vlamingen – behalve misschien een aantal enge oud-VMO’ers e/o Voorposters – dit een goed idee vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*