Wie is Eucleides Tsakalotos?

Alexis Tsipras heeft Yanis Varoufakis laten vallen als zoenoffer aan zijn Europese crediteuren.

Eucleides Tsakalotos is hem inmiddels opgevolgd als minister van financiën. Volgens het Financieel Dagblad is Tsakalotos diplomatieker, maar net zo links:

Tsakalotos is behalve marxist ook een overtuigd keynesiaan. ‘Duitsland heeft aan het begin van de crisis een enorme fout gemaakt’, zei hij enkele jaren terug. ‘Met een minder calvinistische houding over het boeten voor onze zonden was het toen mogelijk geweest een deel van de Griekse schulden kwijt te schelden. Dan waren later ook minder strenge bezuinigingen nodig geweest.’

Waanlink via Mihai Martoiu Ticu

Open waanlink

 1. 1

  Ja maar wat diplomatie is nu nodig, je kunt niet constant de Duitsers maar uitschelden voor NAZI’s dat zet ook hun (en zeker hun achterban) weg in een manier waarop ook zij hun hakken in het zand gaan zetten.

  Sargasso, Krapuul en Joop zijn dan wel zo boos op Duitsland, maar laten we wel wezen ook Griekenland en Varoufakis hebben zeker weten karaktermoord gepleegd en de situatie niet geholpen met hun gedrag. De hele onderhandeling zit gewoon vast, muurvast omdat Duitsland ook de wil niet meer heeft naar meerdere vergelijkingen met: Varkens, NAZI’s, Moordenaars, Hitler, Stalin, GrootKapitalisten, etc.

  Er dient gewoon gestopt te worden met moddergooien. Met wat diplomatie aan beide kanten waren we allang uit deze discussie geweest.

 2. 3

  De nieuwe minister is voor mij interessant omdat hij de onderhandelaar was voor de Grieken met de internationale schuldeisers. Daar gaat het om: de fondsen en de banken.

 3. 4

  @2: Tja, de Duitsers pikken dat gewoon niet meer. Eigenlijk al niet meer in de jaren 70 toen de eerste generaties die na de oorlog geboren waren in de 20 waren. Die voelden dat zij het niet konden helpen en begonnen zich nogal af te zetten. De hele Rote Armee Fraction was een hele rare eend in de Socialistische Rel bijt.

  In kort: Het werkt gewoon niet meer. Noem ze NAZI en ze schamen zich niet meer maar graven zich in. En de Duitsers weten dat ze een hele sterke economie en productie capaciteit hebben en zich dus niet hoeven te schamen. Dat zijn twee factoren die heel gevaarlijk zijn in deze discussie, ze kunnen hun spierballen laten zien, en dat word door Telegraafachtige kranten als “Der Bild” lekker uitgespeeld met alle gevolgen van dien.

 4. 5

  @4: Hoe is dat een reactie op mij? Varoufakis is weg. Er is een nieuwe man, maar er wordt meteen weer op de man gespeeld (Links! marxist! keynesiaan!).

 5. 6

  @5: Ik doel er gewoon op dat er op de man gespeeld word door beide kampen en dat dat vroeger wel werkte met de Duitsers maar tegenwoordig dat een avérechts effect hebt.

  Maar laat maar ik houdt mijn mond al weer in deze giftige nondiscussie waar je doodgeslagen word als je wat zegt dat niet in Kamp A of Kamp B valt. (Het lijkt zwartepiet wel!). Want je springt er gelijk bovenop alsof ik je hamster heb ontvoerd, terwijl ik het alleen maar met je eens was.

  Man ga een eind fietsen.. sterker nog.. ik ga wel een eind fietsen. Veel plezier met het moddergooien!

  PS: En sinds waneer is Keynesiaan of Links een belediging?

 6. 7

  @6: Ik heb net een eindje gefietst, maar kan alleen de conclusie trekken dat jij het bent die hier meteen op zaken springt. Eucleides Tsakalotos heeft met nog geen woord over de Duitsers hun oorlogsverleden gerept, maar jij komt er desondanks gelijk mee. Wacht nou toch eens eerst tot Tsakalotos met Godwins gaat gooien en dan mag je je verhaaltje afsteken van de Duitsers die daar niet van gediend zijn.

  PS. Marxist laat je gelijk even weg? En zeg nou eerlijk, de toonzetting van Prediker en FD zijn toch vrij duidelijk, de man wordt alvast persoonlijk in een hoek gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren