Werd Srebrenica moedwillig opgeofferd?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In 2013 gaf de Amerikaanse overheid 341 tot dan toe geheime documenten vrij over de Amerikaanse betrokkenheid in voormalig Joegoslavië.

Bill Clinton was er zo trots op dat hij ze zelf presenteerde en onderdeel maakte van zijn Clinton-bibliotheek.

Uit de documenten blijkt echter dat de Amerikanen de val van de Bosnische enclaves onder toedoen van Servische troepen van te voren zagen aankomen. Ze deden echter niets om de Serviërs te stoppen, integendeel.

Dutchbat moest namens de VN een veilige haven bieden aan de Bosnische moslims, maar werd overrompeld door Servische troepen. Er werd luchtsteun beloofd, zelfs de avond nog voordat generaal Ratko Mladic met zijn troepen de VN-compound overmeesterde, maar die luchtsteun werd van hogerhand ingetrokken.

Journalist Frank Westerman van het NRC heeft een hele stroom documenten onderzocht en vermoedt dat, “van hogerhand uit Frankrijk of Amerika uiteindelijk is besloten om niet te gaan vechten voor een enclave ‘die eigenlijk onze achilleshiel is in het hele vredesproces. Want Mladic saboteert ons en houdt ons uiteindelijk in gijzeling. Maakt ons vleugellam.’ Er moet een oplossing komen voor die oorlog. En dan zie je dat uiteindelijk, na het onder de voet lopen van die enclave, de vrede ook vrij snel beklonken wordt met veel geweld, vanuit de NAVO. Maar dan heeft die tragedie zich in die tussentijd voltrokken. Mladic heeft de mannen die hij te pakken heeft kunnen krijgen in de killing fields massaal vermoord. Ik denk niet dat het ingecalculeerd was, maar ik denk wel dat er gekozen is door Parijs, New York en Washington om niet te behouden waar je toch al eigenlijk last van hebt.” Kortom de VN heeft bewust geen bommenwerpers gestuurd en de Dutchbatters aan hun lot overgelaten.

Onderzoeksprogramma Argos dook in de documenten en sprak met een aantal hoofdbetrokkenen over de val van de moslimenclave, Srebrenica, een van de zwarte bladzijden in de recente Nederlandse oorlogsgeschiedenis.

Bekijk hier de documentaire ‘Waarom Srebrenica moest vallen’ (VPRO/HUMAN, 29-6-2015)

Reacties (7)

#1 Bolke

Duh, was toch allang bekend, het enige nieuwe is dat het nu bevestigd wordt.

#2 zuiver

Dat fotorolletje zal binnenkort dus ook wel boven water komen.

#3 Henk van S tot S

Ja, dus!!

#4 Bolke
#5 Co Stuifbergen

Waarom had de Navo last van de enclave Srebrenica?

#6 Prediker

@5 Niet alleen van Srebrenica; van al die enclaves. De Serviërs konden de VN-blauwhelmen gijzelen (hetgeen ze ook letterlijk deden, die werden dan als levende schilden gebruikt), dat maakte het lastig ze met de dreiging van bombardementen tot inschikken te dwingen.

Bovendien werden er vanuit de moslimenclaves aanvallen gepleegd op Servische dorpen. Dat maakt onderhandelen nogal lastig: “Ja, maar zíj…” Misschien zegt de naam Naser Orić je nog iets?

#7 Tinbergen

Politici, militairen, buitenland’deskundigen’ die deze vraag – nu nog – stellen, zijn duidelijk in competent, of spelen ‘de vermoorde onschuld’

En een gevaar voor de samenleving, en de mensheid.

Nuland (neo-con; ‘bruine’ zeg maar) riep al schaamteloos ‘Fuck the EU’. Dat de EU niet voor vol wordt aangezien, is al vanaf het begin. (alleen wijzelf houden ons voor de gek dat de EU soeverein en/of democratisch zou zijn). En dát de VS/NATO dolt met de EU!
Weer een seculier land langs ethnische lijnen opknippen in even zovele vazalstaten. De EU laat toe, en laat zich belachelijk maken.

Het is ook een dodelijk misverstand te blijven geloven in het sprookje als dat de NAVO er is voor onze bescherming.
De NAVO is het (wereld-)leger van de globalisten; de stoottroepen voor hun globalisatie (wereldrijk) te realiseren.

Een paar beste bronnen:
In de loop van de jaren negentig, hebben agentschappen van de Amerikaanse regering samengewerkt met Al Qaeda in een aantal geheime operaties, zoals bevestigd door een 1997 verslag van het Comité van de Republikeinse partij van het Amerikaanse Congres. (Zie ons Congres, 16 jan. ´97, http://www.globalresearch.ca/articles/DCH109A.html ).

In feite tijdens de oorlog in BOSNIË Amerikaanse wapens werkten inspecteurs met Al Qaeda agenten, waardoor in grote hoeveelheden van wapens voor het Bosnische Moslimleger.
Vandaar dat de beroemde fotorolletjes moesten verdwijnen. De Nederlandse regering was van dit alles uiteraard volledig op de hoogte!

“Bovendien, officiële verklaringen en spionage/inlichtingen-rapporten bevestigen banden tussen Amerikaanse militaire inlichtingendienst eenheden en Al Qaeda agenten, o.a. in Bosnië (medio’90), Kosovo (1998-99) en Macedonië (2001).(Zie Michel Chossudovsky, oorlog en globalisering, de waarheid achter 9/11, Global Outlook 2003, hfdst. 3): http://globalresearch.ca/globaloutlook/truth911.html ) http://www.informationclearinghouse.info%2

Opm.: de CIA bewapende en trainde de Mujahedin.
Deze vliegende brigade (Flying Circus) vormt de ideale dekmantel voor chaos aan te richten overal waar op de wereld waar de globalisten de boel willen leegroven en onderwerpen.
Ze werden naar de Balkan gestuurd.
Later ging het circus naar Irak, Libië, van daar door naar Syrië, weer Irak in en uit, nu zijn ze ook naar Mali gestuurd, en onlangs dus naar Sousse (Tunesie).

Alle regeringsleiders zijn van dit vuile ‘spel’ perfect op de hoogte. Een ‘de Hoop aan Scherven’ wordt niet toevallig S.G. van de NAVO, Lubbers, en de ‘socialisten’ Pronk, Ritzen, Herfkens, Ploumen, Koenders topmensen hoog in de boom van de Verenigde Nazis.

De AIVD was uit-de-aard ook perfect op de hoogte van de vijandigheden van de VS tegen Europa en de EU in de Balkan.
De ‘Wolfowitz – doctrine’, komt er kort gezegd op neer dat de VS de EU zal indammen, amputeren, in een dwangbuis rijgen.
Het kan onmogelijk ongemerkt zijn dat een Mabel aanpapte met de oorlogsmisdadiger Soros, en middels slaapje Circerby (excuus voor mogelijk onjuist spelling van die naam) vuistdiep zat in de belangen in de oorlogsmisdrijven aldaar.
Later deed zij dat nog eens over inzake de illegale oorlog om Libië en haar burgers kapot te schieten en Shell en BP de olie- en gasvelden in handen te spelen.

Natuurlijk moet de legerstaf hiervan ook perfect op de hoogte zijn geweest; alsmede die Wolfowitz doctrine.
De blindheid van de E.U. vs. de militaire strategie van de V.S., door Thierry Meyssan
http://www.voltairenet.org/article187455.html

De gang van zaken mbt. Srebrenica – vluchtelingen in kampen (laten) afslachten, onder toeziend oog van blauwhelmen,

Ik herinner me nog duidelijk vele vergelijkbare situaties mbt. Libanon (er werd gesold met de blauwhelmen; in een aantal gevallen moesten er toekijken bij mensonterende mishandelingen; en mochten er niet over rapporteren).

Soortgelijke misstanden kom je tegen als je Googlet op ‘blauwhelmen’, ‘vluchtelingen’, ‘kampen’.
In de Congo lieten ze zelfs kampen beschieten met mortieren! ‘shooting fish in a barrel’. ´De Congo-Redux´: http://www.flashpointmag.com/cpcongoredux.htm;

Meer en meer berichten komen langs van vrouwenhandel, en zelfs orgaanhandel in verband met deze zgn. burgeroorlogen onder NAVO-regie. m.n. de Balkanoorlog, en nu Irak.

De NWO-adolate Amerikanen en hun Westerse volgers hebben 10-tallen miljoenen gedood in deze coups, interventies, ‘vredesmissies, subversieve activiteiten, en ‘stealth oorlogen’. Volgens André Vltchek en Noam Chomsky’s boek ‘On Western Terrorism’, komt het totaal gedode mensen over de 50 miljoen – sinds WOII..

Nu maakt de NAVO zich op om vluchtelingen samen te drijven, te beroven, op gammele bootjes te zetten – en deze naar de zeebodem te schieten.
(Op kosten van de belastingbetalende slapende schapen).

President Truman, bevestigde NATO onderworpenheid aan de VN, in April 12, 1949, voor de Senaat:
“De 12 landen … VN verdrag, en onderwerpen zich aan maatregelen die de Veiligheids Raad besluit te nemen ….” (9)
In a 1960 speech and pamphlet
“The Goal is Government of All the World,”

Je mag je anno niet meer van de domme houden:
NATO heeft genocide en oorlogsmisdaden geprivatiseerd. Deze medewerker van het ICC in Den Haag heeft niet minder dan 116 privé-legers nagetrokken: http://www.salon.com/2004/05/11/private/

Trek alles zelf nog ’s na, en trek je eigen conclusies. Die had iedereen – die het oorlogsbedrijf volgt of er in werkzaam is /was destijds al perfect kunnen trekken.

Deze voegt nog weer wat toe – band onze regering met oorlogsmisdadigers aan NAVO-zijde in de Balkanoorlog:

‘de US private security firma Dyncorp (ref. Bill Gates), ingehuurd door de State Department in Bosnia in de 1990s, om straffeloos weg te komen met het kidnappen van 12-15 jaar jonge Bosnische meisjes en hen herhaaldelijk te verkrachten en verhandelen als slaven (8) – (13).
Niemand is hiervoor berecht, noch stopte dit de Britse en US regeringen Dyncorp te blijven inhuren voor hun oorlogen over de hele wereld. (14) – (15).’ http://alienatedleft.blogspot.nl/2011/12/is-obama-giving-american-private.html

En zo’n gast wordt als een heilige ontvangen door onze Minister President. En geen hoernalist die even een paar dingen natrekt! http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/archief/programmas/terzake/2.23225/2.23226/1.1363024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*