Weer sneuvelt een festival op veiligheidsnormen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Weer sneuvelt een festival op veiligheidsnormen

Als iedereen gewoon altijd thuis blijft, dan gaat er nooit iets mis.

0

Reacties (8)

#1 Peter

Eh… de meeste ongelukken vinden toch nog steeds in het huishouden plaats?

#2 Jonas

Daar ken ik nog wel een aantal van: de gemeente kan de veiligheid niet garanderen omdat er niet genoeg politie beschikbaar kan worden gesteld.

En dan weet ik uit ervaring dat ze dat te laat zeggen zodat je geen andere datum meer kan prikken.

Het rare is dat voor de feesten aanstaande zondag kunnen er wel pleinen vol feestende mensen staan, ra ra waar komt de benodigde smeris vandaan?

#3 pedro

Als er geen halve gare idioten waren, die de feesten verstoren en rellen trappen, was er bij die feesten helemaal geen politie nodig.

In 1974 en 1978 bereikte Oranje de finale van het WK zonder dat er ergens rellen werden getrapt. Er zullen ook toen wel ruzietjes en opstootjes geweest zijn, maar het liep nergens uit de hand. Ik wijt de verschuiving van normen en waarden en de verruwing van de taal en daaruit voortvloeiend het toenemende geweld aan een verkeerde interpretatie van vrijheid van meningsuiting. Vaak is het beter eerst even tot 10 te tellen in plaats van alle gevoelens en ongefundeerde meningen overal maar uit te schreeuwen. Maar dat is natuurlijk hopeloos ouderwets….

#4 Erik

@3: Nee, dat is niet ouderwets, maar tegenwoordig wel hopeloos.

#5 sander_1583

Weer een project wat niet goed heeft nagedacht over de veiligheidsnormen. Zij vergeten vaak dat er gedeelde verantwoording is.

Zonder politie ondersteuning e.d. was geen enkel project op de eo jongerendag na mogelijk. Wie betaalt dat?

#6 Erik

@5: Zelfs bij de EO-jongerendag is politie nodig, al was ’t maar vanwege de verkeersdrukte en al zijn ’t er maar een handjevol.

En waar in ’t artikel lees je dat de organisatie “niet goed heeft nagedacht over de veiligheidsnormen [of was] vergeten vaak dat er gedeelde verantwoording is”? Ik lees vooral iets over een gemeente die ruim van tevoren was ingelicht, toestemming had gegeven en op ’t laatste moment in paniek raakt.

@2: Als er geen beeldschermen zouden staan en er werd verder niets georganiseerd, zouden er nog steeds een hoop mensen de stad ingaan, zeker als we ook nog ’s zouden winnen. Op deze manier kunnen gemeenten tenminste nog proberen vat op de zaak te houden en is er misschien wel minder politie nodig dan als ze zouden wachten tot ’t uit de hand loopt.

#7 Bismarck

Maagneet-festival!

#8 Bismarck

Ondanks dat er honderden mensen met wapens op af komen, heb ik nog nooit gehoord van geweld of de noodzaak van politie-optreden op het OLS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*