1. 1

  Ergens heeft verbeet wel een punt. Voor je het weet volgen specifieke burgerinitiatieven over konijnen, muizen, varkens, lancetvisjes, Blauwgeringde octopussen en voor je het weet ben je als 2e Kamer verplicht elke week te discussiëren over (bepaalde) dierproevenverboden.

 2. 2

  @Bismarck: Ten eerste lijkt me dat onwaarschijnlijk. Mensen worden handtekeningmoe. Ten tweede, wat is het verschil met de dagelijkse praktijk in de Tweede Kamer? Enig idee hoeveel detail moties, kamervragen etc… er voorbij komen?
  Dat kan geen burgerinitiatief tegenop.

 3. 5

  @4: Dus? Evalueer dit burgerinitiatief iedere twee jaar en je kan alsnog de criteria aanscherpen. Maar nu ga je uit van een verwachting dat het “misbruikt” zou worden.
  Laat dat eerst maar eens gebeuren in plaats van alles in de kiem te smoren en ieder enthousiasme voor burgerparticipatie weg te halen.

 4. 6

  Ik heb het al eerder gezegd: burger-initiatieven moeten niet worden afgeschoten omdat de Kamer ze al minder dan twee jaar geleden heeft behandeld, ze moeten worden afgeschoten als er over het onderwerp de laatste twee jaar geen burger-initiatief is geweest.

  Burger-initiatieven en de gewone agenda van de Kamer zijn twee heel verschillende domeinen. Het is niet doenlijk voor een burger-initiatief-nemer om de beslissing van de voorzitter te voorzien aan de hand van de gewone agenda van de Kamer. De huidige situatie kweekt alleen maar onbegrip en frustratie..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren