We worden bezwendeld, maar niet door de politiek

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 Cor Mol

Hoezo wordt de burger niet belazerd door de politiek? Canon beweerde recent nog dat het gebrek aan groei van het bbp niet door het conservatieve bezuinigingsbeleid kwam. Dankzij de Britse waakhond weten we beter:
http://www.scribd.com/doc/129300552/Letter-From-Robert-Chote-to-Prime-Minister
Hoe zou dat met Rutte I zitten ? Om nog maar te zwijgen over Rutte II? Ik zou het niet weten. Transparantie over dit soort zaken is door de falende media uitermate gering. De bankencrisis is toch mede te danken aan de slechte kwaliteit van de financiële pers. Neem alleen de 7 miljoen woekerpolissen maar als voorbeeld of de handelswijze van DSB die vele jaren zijn gang kon gaan. Een eerste jaars bedrijfseconoom kon uitrekenen wie hier belazerd werd. Alleen kneuzen eindigen hun carrière op de redactielokalen en die moeten dan het grote publiek “voorlichten”.

#2 Inca

@1: lees het artikel :) De structurele zwendel van de markt overstijgt die van de politiek ruimschoots. En de DSB is een prima voorbeeld: de politiek heeft het niet genoeg aangepakt, maar het was de DSB zelf die de grootscheepse zwendel op touw heeft gezet.

#3 Cor Mol

@2:
Blijft staan dat als de media hun werk deden, de kans om de zaak ongestraft te belazeren een stuk(je) kleiner werd. Sterker men zou er wel eens niet aan kunnen beginnen. Preventieve werking. Uiteraard lees ik de stukjes van Dimitri altijd. :)

#4 su

@1: Rutte komt toch van Unilever?

#5 Toko Senang

@2: En nog erger is dat DSB “producten” verkocht van alle grote (bank-) verzekeraars. Dus niet de DSB, maar alle banken en verzekeraars hebben “het Nederlandse Volk” allo- en autochtoon, een poot uitgedraaid.

#6 thallman

Zwaar overdreven stukje, in werkelijkheid is de kwaliteit van producten nu veel hoger dan vroeger. Handelaren die hun waar beter voordoen dan het is, is iets van alle tijden en geen onderdeel van het neo-liberale spook.

#7 Cor Mol

@6
Dit geldt niet voor de “complexe” financiële producten. Maar dat probleem wordt veroorzaakt door het slechte onderwijs in Nederland dat slecht voorbereidt op de echte maatschappij. Het eerder vermelde falen van de media @3 wordt dan weer mede veroorzaakt door dat zelfde slechte onderwijs.

#8 Joop

De combinatie van politiek bestuurders en de markt, dat maakt het gekker. Terecht wordt het cv van Rutte genoemd, maar je kan ook aan de nieuwe baan van Wouter Bos denken. En die Bak Ellende, die ik gelukkig nooit meer zie ergens.

#9 pedro

@6: het verschil is, dat die handelaren vroeger als zwendelaars en oplichters werden gezien, en tegenwoordig als succesvolle zakenmensen. Dat we hen niet meer als zwendelaars en oplichters benoemen, is een gevolg van de neoliberale ideologie, die sinds de jaren 80 over ons uit is gestort.

#10 HPax

Hier wordt een zanikerig verhaal opgehangen om een frauduleuze politieke klasse uit de wind te halen.

Let er eens op hoe BH de ‘commerciële omroepen met sponsors, belspelletjes en opzichtige sluikreclames, banken met hun rommelproducten’ aan de kaak stelt, maar ‘en passant’ en zorgvuldig de ‘politieke’ omroepen over het hoofd ziet.

Dat klopt. BH weet wie hem voedt. Spindokterij. Overigens: zie ‘comment’ 6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*