Waren de rellen in Engeland forensenrellen?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (16)

#1 JSK

De negercultuur heeft ook al toegeslagen in de suburbs!

Maar dat mag je zeker niet zeggen, of wel Roland (of hoe de fuck je naam ook is).

#2 cerridwen

Dit is eens te meer een bewijs dat je voorzichtig moet zijn met al te uitgebreide sociologische theoriën over de diepere oorzaak van de rellen.

Het doet denken aan rellen die we in Nederland ook kennen, bijvoorbeeld Ondiep in Utrecht een paar jaar geleden, waar ongeregeldheden in de wijk uit heel het land reltoeristen aantrok en daardoor aan de gang gehouden werd.

Het is ook een duidelijk bewijs dat sociale netwerken zich niet aan een buurt houden, een grotere geografische verspreiding hebben dan misschien vroeger het geval was.

#3 Henrik

mwoah, bezuinigingen and grote inkomensverschillen/slechte welvaartsspreiding leiden altijd tot geweld en instabiliteit:

http://www.washingtonsblog.com/2011/08/austerity-and-runaway-inequality-leads.html

#4 Prediker

Participerend ramptoerisme! Het ligt aan de interactieve media! Als ik Cameron was zou ik Rockstar Games suen voor enkele tientallen miljoenen.

Want dat krijg je met die jongelui die de hele dag Grand Theft Auto zitten te spelen; als dan de gelegenheid zich voordoet, willen ze dat ook best in het echie doen…

#5 Reinaert

Wat zegt het dat men van buiten het “eigen” gebied komt, gewoon een vorm van globalisering.

#6 Bismarck

Natuurlijk ga je niet in je eigen wijk rellen, lijkt me nogal logisch. Je gooit niet bij je buurman de ramen in, maar daar waar de banken en winkels staan. Al zeker als het over “looting” gaat (zoals in het geval van de link). De arme lui wonen zelf niet in het centrum (want veel te duur), maar in de verpauperde buitenwijken, waar weinig te plunderen valt.

Daarnaast zit je met “arrest bias”. Mensen die zelf uit het centrum komen lopen aanzienlijk minder kans gearresteerd te worden, want ze kunnen met hun buit meteen hun huis inrennen als ze de politie zien aankomen. Bovendien ervan uitgaande dat ze gemiddeld wat rijker zijn, zal een agent ze minder snel voor plunderaars aanzien en dus eerder die chav die naast ze loopt arresteren.

Verder mag opgemerkt worden dat het patroon voor Londen er aanmerkelijk anders uitziet dan voor de andere steden. In Londen zie je veel meer plunderingen in buitenwijken (=eigen wijken?) dan elders.

#7 Anoniem

Gisteren was de kritiek dat de relschoppers hun eigen wijk aanvielen, nu bleek dat ze dat niet deden en is het ook niet goed?

#8 su

Mwah, ik vind het niet zo overtuigend. Of je nou in Whalley Range, Moss Side, Moses Gate of Old Trafford woont, de afstanden tot Salford of Manchester CC zijn marginaal. Als ze uit Bury, Wigan of Bolton kwamen was het een stuk duidelijker.

#9 vandyke

Voor mij ook niet overtuigend. Lokalen kennen natuurlijk hun buurt. Zij kennen de kleine straatjes waardoor ze makkelijker aan de politie kunnen ontsnappen.
Bovendien hoeven lokalen met de buit minder ver te gaan. Van buiten de wijk moet je vervoer hebben en dan wordt het dus problematisch.

Over de aantallen zegt het dus niks.

#10 Bullie

Het waren dus..

– geen lokale rellen
– geen racistische rellen
– geen voedselrellen
– geen spontane rellen (want georganiseerd via social media )
– geen religieuze, etnische of arm/rijk rellen (iedereen doet mee)
– geen revolutionair geïnspireerde of politieke rellen (waar ze in Caïro en Tunis aanhielden luwden ze in London nadat de laptops en I-phones op waren)

Waren het wel rellen?

#11 NoName

Vanavond 21:30 BBC1, Panorama “The August Riots”

http://www.bbc.co.uk/programmes/b013xy9t

#12 Bullie

Dat waren het natuurlijk, augustusrellen.

#13 su

It might not have been political, but the response is all-out class war.

#14 anthonie

@0

Forensenrellen… De relschoppers gingen naar school of werkten in de wijken waar zij rellen hebben getrapt? Of is rellen tegenwoordig werk?

http://www.vandale.nl

#15 Share

@12 Tijdsrellen zijn pas erg. Zoals wanneer de nieuwjaarsrellen overgaan in de oudejaarsrellen. Of uitverkoop in een tokkieshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*