Wapenstilstand in bijna failliet Oekraïne alweer geschonden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NRC:

Ondertussen lijkt de regering in Kiev een ander prangend probleem het hoofd te moeten bieden. De staat kan niet langer voldoen aan zijn verplichtingen en stevent zonder financiële steun af op een faillissement, zo deelde het ministerie van Economische Zaken en Handel gisteren mede waarna premier Arseni Jatsenjoek vandaag opriep tot hulp van internationale leiders.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Bolke

Goh laat me raden, we moeten weer de knip trekken.

#2 Dehnus

@1: Ach ja dat moet Putin elke maand toch ook voor jouw support? Of doe je dat gratis? In dat geval, je word genaaid anderen worden betaalt ;).

#3 Bolke

@2: Daar wordt ik uiteraard riant voor betaald, maar ik heb geen zin om mijn centen naar de bodemloze put genaamd Oekraïne te brengen.

#4 Hans Verbeek

Oekraïne verdiende flink aan het transport van Russisch aardgas richting Europa. Als wij in Europa gas afnemen via Nordstream, dan moeten ze in Kiev bezuinigen.

#5 Bismarck

Ondertussen menen de Russen dat ze Nederland op het EK allround kunnen diskwalificeren, omdat enkele Nederlandse schaatsers zich kritisch over de rol van Rusland in Oekraïne en het houden van het EK in Chelyabinsk hadden uitgesproken.

#6 Hans Verbeek

In 2015 zal Oekraïne waarschijnlijk toegelaten worden tot de NAVO.
Recente opiniepeilingen tonen dat een meerderheid van de bevolking (de afgescheiden regio’s in het oosten niet meegerekend) voor het NAVO-lidmaatschap is.

NAVO heeft de samenwerking met de nieuwe regering in Kiev flink uitgebreid. http://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_37768.htm

De BBC is niet erg positief over Oekraïnse toetreding tot de NAVO.
http://www.bbc.com/news/world-europe-30176256

De vraag is of er ook openlijk NAVO-troepen zullen worden ingezet om de separatisten uit Oost-Oekraïne te verjagen. Ik denk dat het Oekraïnse leger niet op “eigen kracht” de burgeroorlog kan winnen.

Na toetreding tot de NAVO zal Oekraïne ook toetreden tot de EU ook al is het failliete Oekraïne niet bepaald een aanwinst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*