Waarom worden er zoveel mensen opgesloten in de VS?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 Micowoco

The land of the fee and the home of the slave.

#2 Yevgeny Podorkin

Sooo hé. Tering. Nóóit eerder zo’n alomvattend verhelderend stuk gelezen over het basisprincipe van oneindige gevangenisstraffen i.c. heropvoeden *het de facto voortzetten van de slavernij* en misdaadpreventie (succes NYC: a system of social control/ social engineering).

En dergelijke, want het was wel een lap tekst…en zoveel heb ik er nou ook weer niet aan toe te voegen. Ja, misschien dat het er in bepaalde opzichten in het gevangenisregime van Iran er humaner aan toe gaat. En dat dat systeem in bepaalde opzichten veel duidelijker is. En daar weet je tenminste direct waar je aan toe bent als ze je hand hebben afgehakt. En zo. Wacht hu halt, “niets aan toe te voegen?”, we slaan gewoon door:

Amerika is het land met de slimste en prachtigste brandnames zoals daar is een Kentucky Fried Chicken dat wist u al wel. Warehouse/ ketendenken/ processed food (uweetwel, waar de Jappen ooit mee begonnen zijn *kanban. Er ontbreekt alleen nog een pakkende wervingstekst want men schreeuwt om nóg meer gevangenen. Negers, NEGERS…waar zitten er nog negers? Daar DAAR..DAAR ZITTEN ER NOG TWEE.

Handpicked & Squeesed Nigga’Juice

Freshly Canned Naturally Intelligent God Gifted Africans.

Yummy.

#3 frank

Mooi stuk. Ik meen overigens in het verleden meermaals aanwijzingen te hebben gelezen dat de demografie (vooral het kleiner worden van het aandeel 15-40 jarige mannen of zoiets) in met name New York wel degelijk een rol zou spelen bij de spectaculaire daling van de misdaad in de jaren negentig. Helaas geen referentie meer paraat.

Het onderdeel van de privatisering van gevangenissen en het lobbyen voor hoge straffen van een industrie die er aan verdient blijft eigenlijk wat weinig belicht. Amerikanen lijken gemiddeld banger dan veel Europeanen. Voor een marihuana rokende crimineel, een volkomen verwaarloosbare kans op een tsunami in New York of voor terroristen, maakt niet uit. En daardoor worden draconische straffen veel sneller omarmd.

Met de enorme aantallen gevangen heeft Amerika gelijk ook een economische achterstand op Europa. Een gevangene in de VS kost per jaar ongeveer 25.000 dollar (http://www.cepr.net/documents/publications/incarceration-2010-06.pdf) en er is sprake van inkomstenderving voor de maatschappij. Bij elkaar zou dat een kostenpost schatting van b.v. 50.000 dollar kunnen zijn.
De VS heeft 7.5 keer zo veel gevangenen als NL. In de VS zitten iets minder dan 2.5 miljoen gasten in de bak als ik het goed begrijp. Als we de Nederlandse percentages als redelijk zouden ervaren en criminaliteit in de VS niet wezenlijk hoger zou zijn (een hoop aannames waarvan een deel vast niet juist), dan zou de VS orde van grootte per jaar 100 miljard dollar kunnen besparen. En heel veel mensenleed.

Land of the free ….

#3.1 L.Brusselman - Reactie op #3

“Het onderdeel van de privatisering van gevangenissen en het lobbyen voor hoge straffen van een industrie die er aan verdient blijft eigenlijk wat weinig belicht.”
Dat is misschien wel de belangrijkste oorzaak van de ellende.Dat moet een waarschuwing zijn tegen al te ver doorgevoerde privatisering.

#4 aynranddebiel

Conclusie:
Meer blauw op straat, ja.
Zwaarder straffen, nee.

Heren en dames politici, doe er je voordeel mee.

#4.1 Harm - Reactie op #4

Zouden er ook oorzaken kunnen zijn voor criminaliteit?

Ik bedoel: de mens is slecht en hebzuchtig enz enz, maar zou er een reden zijn dat het aantal slechte mensen zo is toegenomen in de afgelopen 40 jaar? Misschien kan wat genetisch onderzoek uitkomst brengen?

#4.2 Karl Kraut - Reactie op #4.1

“Zouden er ook oorzaken kunnen zijn voor criminaliteit?”

Ja: wetten. En, vooral: The War Against Blacks, die ze echter The War On Drugs noemen.

En onderzoek van de genen van de karaktermaskers die als witteboord bij een bank willen werken: ik ben helemaal vóór.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*