Waarom Papandreou het Griekse volk een stem wil geven

Reacties (3)

#1 weerbarst

Het gaat er naar mijn mening niet om OF er gestemd mag worden, maar meer om het tijdstip.

Na het willens en wetens oplichten van de eurozone gaan ze eerst maandenlang de onderhandelingen in. (op dit punt aan het begin had het referendum al moeten plaatsvinden) En dan als er concessies worden gedaan door de gevers, pas dan wordt er ineens gestemd? nee logisch dat de geldkraan dan dicht gaat.

Door zo’n onbetrouwbare handelspartner te zijn worden de gevolgen steeds erger. Ik denk daarom ook dat papandreou eigenlijk op moet stappen. Maar dat zou de hele zaak ook weer vertragen.
Ze graven zichzelf eigenlijk steeds dieper in de stront.

De meest positieve uitkomst is dat Griekenland netjes terugbetaalt wat het gestolen heeft, maar niet dusdanig dat er grote opstanden komen of mensenrechten in het geding komen.

#1.1 Bismarck - Reactie op #1

(op dit punt aan het begin had het referendum al moeten plaatsvinden)

En waar had dan over gestemd moeten worden?

#2 JSK

What is forgotten is that from 1967 to 1974 the Greek people lived under a harsh and violent dictatorship that tortured and murdered thousands of ordinary people.

Hoe is de Griekse ervaring meer traumatisch dan de Poolse of Tsjechische? Desalniettemin hebben zij hun schulden, die gemaakt zijn onder het communisme, gewoon “netjes” afbetaald, zonder enige tussenkomst van een referendum. Deze dude met een blog: -1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*