VVD’er gaat over de schreef zoals het een echte VVD’er betaamt

In iedere politieke partij zitten rotte appels. Maar terwijl een PvdA’er bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doet bij een daklozenkrant om er vervolgens met de kas vandoor te gaan, gaat zoiets in VVD-kringen heel anders:

VVD-Statenlid Jart Sluiter uit het Gelderse Hattem is donderdag per direct uit Provinciale Staten gestapt. Reden is dat Sluiter binnenkort voor het gerechtshof in Arnhem moet verschijnen, omdat hij in 2011 jongens zou hebben mishandeld die golfballetjes van zijn terrein pikten. […]

Sluiter bezit twee golfbanen. De rechter in Zutphen achtte bewezen dat de VVD’er in zijn auto achter jongens aan is gegaan die golfballetjes hadden gepikt. Hij bleef op het fietspad vlak achter de jongens rijden. Toen een van de jongens viel, reed Sluiter over zijn fiets heen. De rechter vond dat er sprake was van bedreiging en poging tot zware mishandeling.

Golf en de VVD gaan uiteraard prima samen. En het was ongetwijfeld ook een GROTE auto waarmee Sluiter die jongens achterna zat.

Open waanlink

 1. 5

  Als het niet zo triest was dan zou je er bijna om moeten lachen om deze karikatuur…je als golfbaan eigenaar druk maken om een paar golfballen….

 2. 8

  Ik begrijp wel dat ie in beroep gaat: VVD’ers zijn natuurlijk principieel tegen een paar uurtjes schoffelen als straf voor zoiets ernstigs als poging tot zware mishandeling.

 3. 9

  @8 Neehee, je snapt het niet. Jart Sluiter is hier het slachtoffer. Die ‘zware mishandeling’ is niets anders dan die ‘ferme tik’ waarmee je volgens Rutte een inbreker naar buiten mag kloppen. Dat de golfbaan buitenshuis ligt en dat Sluiter de jongens met de auto achterna is gereden om die ferme tik uit te delen (ter zelfverdediging), is natuurlijk bijzaak.

 4. 13

  Bij sommigen raken schendingen van het eigendomsrecht veel dieper dat bij anderen. Mensen kunnen daar echt door gekwetst raken waar anderen hun schouders erover op zouden halen.

  Hij had in dit geval beter niet zo kunnen reageren. Aan de andere kant – mensen die te passief blijven en over zich heen laten lopen – dat is in veel gevallen ook geen goed idee.

 5. 14

  @13:

  Bij sommigen raken schendingen van het eigendomsrecht veel dieper dat bij anderen. Mensen kunnen daar echt door gekwetst raken waar anderen hun schouders erover op zouden halen.

  Ik zeg: ‘Meer straf en minder begrip voor criminelen.’

 6. 15

  @14: Vooral als er geweld of dreiging met geweld aan te pas komt,en al helemaal als er minderjarigen met een wapen(een wagen in dit geval)worden bedreigd.Dan kan de rechter niet streng genoeg zijn.
  Maar ja die rechter slaat waarschijnlijk zelf regelmatig een balletje,en dat soort bijt elkaar niet.

 7. 16

  @10: @10:

  Je mag ze wel even laten schrikken? Het slachtoffer was toevallig wel zwaar gewond, en Sluiter die was nergens meer te vinden. Is doorgereden na het ongeval en moest het slachtoffer zelf nog weken lang achteraan om hem te kunnen vinden om aangifte te kunnen doen. Die vent is niet goed, poging tot doodslag om een paar golfballetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren