VVD trekt steun wetsvoorstel vrijheid van meningsuiting in

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (12)

#1 NietJeZus

VVD doet het anders goed als windvaan hoor!

#2 Bismarck

Misschien hebben ze uitgeteld dat dat wetsvoorstel het ook wel zonder hun steun haalt? Dan is het best wel klein wisselgeld, als ze er van de SGP iets voor terug krijgen. De VVD houdt zich gewoon bij haar corebusiness: (koe)handel.

#3 Jos van Dijk

Ben benieuwd naar het standpunt van de Partij voor de Vrijheid. Die hebben in principe geen last van de SGP.

#4 L.Brusselman
#5 AntonB

Deze wet bestaat al jaren en wordt nooit toegepast. Ook in de afgelopen linkse kabinetten is het nooit een issue geweest. (net als verdacht veel ander zaken als de HRA overigens, Bos had die al 3x af kunnen schaffen, maar er wordt nu opeens om gezeurd om maar iets te zeuren te hebben) Er zijn momenteel heel wat belangrijkere zaken om te regelen, zoals de economie en gezonde overheidsfinancieen , en laat nu net de SGP daar wel verstandig en rationeel in blijken te zijn. Elk kabinet moet compromissen sluiten en dit is daarin een goedkoop weggevertje.

#5.1 L.Brusselman - Reactie op #5

Pure willekeur,en opportunisme van het doorzichtigste soort, waarom doen ze niet hetzelfde met de opiumwet,hem als dode letter handhaven.
Dat levert pas besparingen op.

#5.2 Bismarck - Reactie op #5

Welke linkse kabinetten? Den Uyl? Zelfs die moest steunen op confessionelen.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #5
  • Vorige reactie op #5
#5.3 AntonB - Reactie op #5.2

Echt linkse en rechtse kabinetten hebben we hier in NL niet, alleen centrum linkse en centrum rechtse. Als je VVD+CDA rechts noemt, dan is CDA+PvdA+CU links, zeker met een PvdA minister op financieen met heel veel invloed.

#5.4 pedro - Reactie op #5.3

VVD en CDA. 2 Rechtse partijen samen mogen we geen rechts kabinet noemen?

#5.5 Bismarck - Reactie op #5.3

De premier lijkt me nog belangrijker en die was CDA, dus rechts. Op zijn best zou je dat kabinet dan een centrum-kabinet kunnen noemen. Overigens is dit initiatief in de regeringsperiode van dat kabinet begonnen. Dat verklaart ook meteen een hoop: Toen kon de VVD gratuit vanuit de oppositie meedoen. Nu ze in de regering zitten blijkt dit het goedkoopste wisselgeld richting SGP.

#5.6 pedro - Reactie op #5

“ander zaken als de HRA overigens, Bos had die al 3x af kunnen schaffen”
Dat wilde hij ook wel, maar mocht hij niet van regeringspartner CDA.

#6 Joop

Wat de VVd aangeeft is dat je nog altijd beter steun van de SGP kan krijgen dan van de linkse partijen. Goed dat Diederik Samson niet al te snel meer steun geeft.

Leuk trouwens dat de mannenbroeders niet zo erg blij zijn met de bezuinigingen op OSW en niet 100% achter de sociale ‘hervormingen’zoals de nieuwe Wet Werken naar Vermogen staan, dat gaat nog veel koppijn bezorgen bij dit minderheidskabinet. Indachtig de woorden dat de staat een ‘schild voor de zwakkeren’ behoort te zijn, af en toe zijn tradities wel aardig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*