VVD-burgemeester maakte er in Terschelling een potje van

De zoveelste integriteitsaffaire bij de VVD:

De gemeente Terschelling heeft een klokkenluider 155 duizend euro betaald om op te stappen. De klokkenluider, een accountant, maakte melding van een boekhoudschandaal. Ook waarschuwde hij voor financiële problemen rond een reorganisatie.

Het vertrek van de klokkenluider voltrok zich onder het bewind van de VVD’er Rob Bats, die onlangs afscheid nam als interim-burgemeester op Terschelling. Kort nadat de accountant had geweigerd om op verzoek van Bats een vordering ‘linksom of rechtsom’ aan te passen, zodat de burgemeester niet in de problemen zou komen bij de gemeenteraad, is hij met buitengewoon verlof gestuurd.

Volgens de gemeente moest de accountant weg omdat hij niet goed functioneerde. Uit documenten in bezit van de Volkskrant blijkt dat het hem zwaar werd aangerekend dat hij herhaaldelijk kritiek uitte. De gemeente verwachtte een ‘positieve grondhouding’. Zijn signalering dat er financiële problemen dreigden, werd gezien als een ‘directe aanval’ op leidinggevenden.

De problemen waarvoor de accountant waarschuwde, zijn inmiddels realiteit geworden.

Open waanlink

  1. 6

    Vergelijkbare situatie met de voorgaande VVD-burgemeester hier: burgemeester had het stempel van de gemeentesecretaris onder de aanschrijving voor een vriendje gezet, nét op de dag dat de gemeentesecretaris er niet was. Gemeentesecretaris ontdekt het en wordt eruitgewerkt, met oprotpremie en geheimhoudingsclausule.

    Linkje: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1761331/2003/10/25/Burgemeester-De-Bilt-in-de-fout.dhtml

    Een groot deel van de VVD’ers vindt nu eenmaal dat je ‘handig’ bent als je de regels omzeilt en dat het pas een probleem is als het wordt ontdekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren