VS verliezen AAA-status

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (46)

#1 sjap

Kom maar door met die China World Police van de 21ste eeuw.

#2 sjap

Kijk ze beginnen al:

“China, de grootste schuldeiser van de enige supermacht in de wereld, heeft nu het volste recht om van de Verenigde Staten te eisen dat zij hun structurele schulden aan gaan pakken en de veiligheid van Chinese investeringen in de dollar te garanderen.
“Internationaal toezicht op de Amerikaanse dollar moet worden ingesteld en een nieuwe, stabiele mondiale reservevaluta kan ook een optie zijn(…).”

(nrc.nl)

#3 Carlos

Dit is een totale TEOTWAWKI KOYAANISQATSI !!!

#4 Bolke de big

WW3 kom er maar in

#5 Vasilis

Straks maar dat terras er uit gooien en een moestuintje aanleggen…

#6 Hans Verbeek

VS hebben nu dezelfde status als België.
De FED heeft al verklaard dat ze Amerikaanse obligaties gewoon als onderpand blijven accepteren.
Hoog tijd voor QE3.

#8 NoName
#9 gronk

@5: moestuin? Eerst een bunker. Daarover de moestuin.

#10 Bismarck

En nu? Komen morgen de Chinezen mijn huis opmeten? Moet ik gaan bankrennen? Hamsteren? Verhuizen naar Zuid-Argentinië? Waar blijft die duiding? En waar blijft JSK, om te zeggen dat het allemaal een hoax is?

#11 NoName

Voorlopig ziet het er goed uit, zondag beurzen in azie open en maandag, ach, da’s nog zover weg;)

*voor de analisten: Full Report of the U.S. Downgrade

#12 Karl Kraut

– Ultra bearish Marc Faber says current gold price ‘low’, investors must prepare for the worst as ‘it will come to war’

“I can already smell QE3. Now we’ll see if Mr. Bernanke is a true money printer or an amateur money printer,” he said.

“If he is a true money printer, he’s going to start printing soon, markets will rally but not to new highs,” he told Bloomberg.
(…)
“This shift in the balance of economic power to emerging economies is accompanied by a shift in the political and military power, and that…, the West will not just sit and do nothing about it.”

“The Libya expedition is the first shot,” he argued.

“I think the West would want to control China by controlling the oil supplies from the Middle East, and then it will come to war,” he predicted.

http://www.bi-me.com/main.php?id=53876&t=1&cg=4

#13 weerbarst

Waar o waar is kapitaal nu nog veilig? Alles wordt zo opgevreten door too big to fail.

Goud en zilver zijn fundamenteel goed, maar ook die kunnen ze zo de genadeklap geven met verdere regulering.

#14 weerbarst
#15 Dr Banner

van AAA naar AA status… High Energy, Pro Energy

#16 Harm

@14 Legalized robbery met voorkennis dus.

#17 Karl Kraut

Voorkennis in de bananenrepubliek VS is legaal als je senator of afgevaardigde bent:

Congressional Trading on Advance Info Not Illegal: SEC

When you buy and sell stocks based on secrets you learned at the office, it could be insider trading.

US Capitol Building

But when a United States Senator does it, it’s probably perfectly legal.

That’s because the SEC has largely determined that trading stocks based on advance knowledge of action in Congress is not insider trading.

If anything, it’s “outsider” trading — buying and selling shares based on knowledge of an outside force that’s about to hit a company’s share value.

(…)

A pair of recent academic studies found that House members beat the market in their personal stock trading by about 6 percent, and Senators beat the market by about 10 percent.

http://www.cnbc.com/id/43471561/Congressional_Trading_on_Advance_Info_Not_Illegal_SEC

#18 DSV

Obama wordt bedankt. Op naar een Republikeinse overwinning.

#19 Harm

@18 – Ja, knap gespeeld: eerst een enorme staatsschuld veroorzaken en dan je opvolger over het resultaat laten struikelen.

Het was voorspelbaar.

#20 Karl Kraut

Het enige verschil tussen de Republikein Reagan en Obama is dat Reagan wèl belastingen verhoogde.

Reagan verhoogde gedurende acht jaar de belastingen met 65%, verhoogde het schuldenplafond 18 keer, vergrootte de overheid met 6,8%, en was verantwoordelijk voor de grootste verhoging van de belastingen in de VS aller tijden.

Mensen verlangen heel veel van de overheid, maar willen er niet meer voor betalen:

Few people may remember that when Ronald Reagan took office, the federal budget was only $678 billion. During his 8-year tenure, the budget grew by 69% — on its way to today’s $2.3 trillion budget.

The annual average increase in government during Reagan’s administration was 6.8%, compared with “big government” Bill Clinton’s average annual increase of 3,6%.

Reagan promised to balance the budget within his first term. Instead, the annual deficit rose from $79 billion to 212 billion in that first term — and the Reagan years added $1.9 trillion to the federal debt.

Reagan is known as a tax-cutter, and the term “Reaganomics” implies dramatic cuts in tax rates. But after pushing through a tax cut to be implemented over three years, he cooperated during the second year in the largest tax increase in American history up to that time. The nation’s annual tax load increased by 65% during his time in office.

http://harrybrowne.org/articles/Reagan%27sLegacy.htm

#21 Harm

Zou je toch bijna heimwee naar Reagan krijgen…

My heart tells me that it is the truth,
but the facts tell me that it’s different.

#22 DSV
#23 Krekel

Release the Lloigor!

#24 Harm

@23 – Als een verklaring heel erg voorspelbaar is, kan de reden soms ook wel zijn dat ze voor de hand ligt, omdat ze gewoon logisch en waar is.

#25 DSV

Wat een geweldige banner hierboven, trouwens.
Ben ik de enige die zin heeft om haar bovenbenen te likken?

#26 Krekel

@ 24,

Ah, oké.

#27 lmgikke

@22

meer dan 80% van de uitgaven van een land liggen vast in lange termijn afspraken. Het is dus complete onzin om hier de laatste president de schuld van te geven, ook de voorgaande hebben hier schuld aan en dat was Bush.

#28 Share

Sarah Palin for next president of the USA.
Awesome. Alles gaat volgens plan.

#29 lmgikke

@28

en dan drukken we op de rode knop en is alles weg.

#30 Share

@28 Yea sumtin like that I suppose.

Daar geeft u problemen mee? U weet zeker weer wat beters?

#31 DSV

@27 Ik zie je onderbouwing graag tegemoet. Hierop vooruitlopend leg ik de Blame Barack stickers vast klaar voor na november 2012.

#32 Yevgeny Podorkin

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

#33 Yevgeny Podorkin

Papiergeld eindigt als wc- papier. Lees maar wat Dr Doom allemaal voorspelde en nu langzaamaan uit begint te komen:

http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/2010/weken_2010/11/0316_2020_Marc_Faber_papiergeld_eindigt_als_wc_papier.xml

Donkere tijden mensen: paard en wagen, zelf je sokken stoppen, stijfselpap schrapen uit een noodhulpton. Jaha.

#34 Share

@32 Dat is een top-rating, YP. Nothing to worry.

#35 Frank

Sorry voor degene die deze bijdrage al in een andere thread hadden gezien, maar hij lijkt mij hier ook erg relevant.

De inzichten over werkelijke werkeloosheid en inflatie in de VS zoals die op de site http://www.shadowstats.com/ zijn verbluffend. Het gaat over de massale misleiding van overheidsstatistieken betreffende werkeloosheid en inflatie. Dat gevoel wat ik had van Griekenland maar dan op de schaal van de Verenigde Staten.

Kan natuurlijk zijn dat ze er naast zitten of dat het in de EU er net zo aan toe gaat, maar tot ik op de site kwam dacht ik dat de paniek over de rating van de VS erg aangedikt was. Mogelijk niet dus.

#36 Share

One can solve hunger ánd slavery by eating the rich.

#37 Ronald

Dit soort economisch nieuws, het is even schrikken; maar wat een groot voordeel is als alle lucht eruit is: de lucht is eruit! HeHeee

#39 DSV

@38 “March 2011: Congressional Republicans declare intention to hold full faith and credit of the United States hostage — a move without precedent in American history — until massive debt-reduction plan is approved”

Vraag: wie weigerde dit massive debt-reduction plan te approven?

#40 Steeph

@DSV: Ik zou ook weigeren. Geen enkele last bij de sterkste schouders leggen, alles weghalen bij de zwakkeren en geen de toch al kwetsbare economie nog verder uit het lood slaan. Pass.

#41 Steeph

@DSV: Maar leg gerust ook al die andere blokkades uit van de Republikeinen bij voorstellen die geholpen hadden het tekort terug te brengen. Beetje raar spelletje, toch.
Alles blokkeren net zo lang tot het uit de hand loopt en dan zeggen dat je de “stoere redder” bent. Zucht, diepe.

#42 gronk

@Steeph:en daarna zeggen dat ‘obama de economie verwoest heeft, zoals democraten dat altijd doen als ze aan de macht zijn’.

#43 Share
#44 boyke

Wat een blamage voor Barack ‘hope & change’ Obama dat uitgerekend onder zijn leiding de VS hun AAA status verliezen. Die “blame it on Bush” tactiek van Obama begint uitgewerkt te raken vooral omdat hij al bijna 3 jaren de tijd heeft gehad om de puinhopen van Bush op te ruimen.

Alle financiële experts die verschijnen op CNN,BBC,NOS,RTL7 etc. zijn het erover eens dat de schuldenberg van Amerika een probleem is en dat de bezuinigingen niet ver genoeg gingen. S&P had al gewaarschuwd dat ze Amerika zouden downgraden als de bezuinigingen niet ver genoeg gingen, zo onverwacht was die downgrade dus niet. S&P heeft gewoon woord gehouden, het verbaast me dat die 2 andere credit rating agencies S&P nog niet hebben gevolgd in de downgrade van Amerika maar misschien komt dat over een paar maanden.

Amerika heeft voornamelijk een politiek probleem want 1 partij wilt niet hard genoeg bezuinigen en de belastingen verhogen terwijl de andere partij wel hard wilt bezuinigen maar de belastingen niet wilt verhogen en men kan niet tot een compromis komen.
Het is makkelijk om de Republikeinen de schuld te gaan geven voor de ruzie m.b.t. het verhogen v.d. Amerikaanse schuldenplafond maar ze doen eigenlijk gewoon wat ze aan hun kiezers hebben beloofd (geen belastingverhogingen en wat doen tegen de schuldenberg van Amerika) en ik kan het wel waarderen als een politicus zijn/haar woord houdt. Als de kiezers het niet eens zijn met de opstelling v.d. politici dan kunnen ze die politici bij de volgende verkezingen maar wegstemmen.

@#16
Zeg pedo-sympathisant Harm was je er soms bij toen er werd gehandeld om hier met zekerheid te kunnen stellen dat er werd gehandeld met voorkennis??? Of zit je gewoon te lullen uit je nek??? Daar lijkt het namelijk sterk op.

#45 Karl Kraut

Met het instemmen met de verhoging van het schuldenplafond faciliteren de Bananenrepublikeinen óók belasting—de verkapte belasting geldcreatie. Ook zij willen helemaal niet bezuinigen, het is allemaal make-believe.

Obama had als financieel adviseur Paul Volcker in zijn team. Maar onze jurist heeft er dus niks mee gedaan. Randdebiel Greenspan had, en mentally-challenged Bernanke houdt vrij spel.

Paul Volcker on financial innovation
http://themessthatgreenspanmade.blogspot.com/2009/12/paul-volcker-on-financial-innovation.html

#46 Share

@Hopi Carlos, naqoyqatsi !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*