1. 1

  Maar in tegenstelling tot Nederland krijgt niet iedereen een electronische enkel- euh, autoband. Dat is er blijkbaar zelfs voor de NSA over.

 2. 6

  Erg interessant is in mijn ogen vooral de opsomming over hoe slecht de NSA zijn werk doet.

  “The most troubling pattern, however, is that the NSA, through gross incompetence, bad intelligence, or deliberate deception through the selective release of information, has helped to push the US into tragic wars”

 3. 7

  En dan? Voor 9/11 waren ze gewaarschuwd en daar hebben ze niet adequaat op gereageerd. Je kan nog zoveel data bezitten, maar als je er niets nuttigs mee kan heeft het geen zin.

 4. 9

  @5 Quote uit dat verhaal: “The NSA would require:
  * 100 billion hard drives
  * 2 billion Backblaze storage pods

  And of course, they would probably want this data backed up.
  That might really test our offer of $5 for unlimited storage.”

  :-D

 5. 10

  Wat #5 zegt.

  the data volumes are increasing with a projection that sensor data volume could potentially increase to the level of Yottabytes (1024 Bytes) by 2015.

  Approaching Googlol.

 6. 12

  @7 Dat zien we vaker. Er zijn 2 punten, de data en de analyse. Alles staat of valt bij de analyse. Keer op keer wordt weer aangetoond dat het probleem bij de analyse zit. Even later komt men echter steevast met een oplossing waarbij de hoeveelheid data vergroot wordt. En dit verschijnsel doet zich op alle niveau’s in de samenleving voor.

 7. 13

  Interessant, #12, want op een ander “plan” zijn ook de uitvindingen die het ons gemakkelijk gingen maken (fax, e-mail, …) alleen maar voor extra load gaan zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren