Voorstel Trump aan Macron: stap uit EU voor beter handelsverdrag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

The offer, aimed at destroying the Europe alliance, was reported to have been made during a private meeting when Macron visited the White House at the end of April.

Open artikel

Reacties (11)

#1 beugwant

Is Macron dan op huizenjacht, dat hij zijn tijd aan een makelaar verbeuzelt?

#2 Kisbaba

Hier zien we een oppermachtige Trump tegen over een schooljongetje. Even laten weten dat Macron niets maar dan ook helemaal niets in te brengen heeft, omdat Frankrijk nu eenmaal niets kan inbrengen. Er is geen Frans handelsbeleid meer maar een Brussels. Daar zitten ongekozen technocraten die het beleidbepalen. Macron mag alleen even een handje schudden. Trump heeft hem waarschijnlijk goed laten voelen dat hij niets voorstelt en als hij praten wil met belangrijke mensen dat hij dan iets moet kunnen brengen.

#3 Joop

@2.;

Prachtig, dat is bij Trump weinig anders, de technocraten in Washington zijn niet veel anders. Daar kan Trump tegenin gaan, maar als je ziet hoe vaak hij zijn keutel intrekt, of dat het met behoorlijk wat geweld moet. Uiteindelijk wordt toch altijd het beleid doorgezet wat jaren daarvoor al is bedacht. De muur tussen VS Mexico was er al deels, verwijdering van Europa ook, etc. Al die politici zijn Muppets.

#4 Kisbaba

@3 Dat zal juist zijn, echter mijn gevoel zegt dat Trump toch meer invloed heeft. Is ook niet raar want hij vertegenwoordigd zijn land en net beleid ervan. Terwijl Macron, ja ergens wel sneu maar dat is de lakei van Brussel die in eigen land ook al niets bereikt.

#5 Joop

@4.

Als hij straks de macht van de vakbonden heeft gebroken met hun eeuwige stakingen dan is Macron verder dan al zijn voorgangers.

#6 Kisbaba

@5: Ik zie dat niet snel gebeuren dat hij de macht van de vakbonden breekt.. Erg vind ik het ook niet. Beter vakbonden die opkomen voor eigen belangen dan die globalisten die alleen het grootkapitaal spekken. Trump lijkt wel het globalisme te willen beperken overigens. Kennelijk de enige die in de gaten krijgt dat het niet altijd beter is iets wat je zelf kan maken vanuit de andere kant van de wereld te halen omdat dit meer winst oplevert voor de aandeelhouders.

#7 Joop

@6.

Nou die royale pensioenen vanaf 55 jaar bij de spoorwegen bijvoorbeeld in Frankrijk. Daar mag best wel wat jaartjes bij. Uiteindelijk hebben wij dat allang niet meer. Trump is een grootkapitalist probeert voor de normale man banen te houden in de VS. Zo zegt hij. Ik geloof niet in sprookjes, of ze nu links of rechts of helasl niets zijn

#8 Kisbaba

@7: Tja nu is 55 wel heel jong echter Nederland lijkt het andere uiterste. Gelukkig is er voor degenen die het niet vol gaan houden de WIA nog. In ieder geval bereiken die vakbonden nog wel wat voor hun leden, terwijl je hier al blij moet zijn met een niet kostendekkende loonsverhoging.

Trump is zeker een kapitalist, een nare zelfs in mijn ogen. Toch heb ik respect voor hem omdat hij meer bereikt in 1 jaar wat zijn voorganger in 8 jaar niet is gelukt. Die werd bewierookt voor het niets bereiken, Trump verkettert voor het hebben van succes.

Met kapitalisme is niets mis mee overigens. Maar ik geloof wel in sprookjes en misschien Trump ook wel. Globalisme heeft ons een tijd lang goed gepast. Goedkope producten made in China voor iedereen. Helaas is dat sprookje een beetje uitgewerkt. Trump loopt daarin voorop. Een soort Fordisme in een nieuw jasje. Protectionisme kan ook voordelen hebben voor zowel rijke als arme landen.

#9 Joop

@8.

Onzin, Trump bereikt alleen wat voor hem al in gang is gezet. Hoogstens wat met Noord-Korea, maar de Amerikaanse inlichtingendienst hebben zo hun twijfels.

Nederlands is gebouwd op globalisering, Trump heeft niets gedaan wat onze belangen versterkt.

En vakbonden doen alleen nog maar wat voor de oudjes, die krijgen na hun vijftigste bijvoorbeeld een extra bonus, of jubileum bonus. Terwijl ze dan al lekker in vaste dienst een lange tijd hebben
De jongere generatie mag betalen . Dank je wel met de senioren vakbonden.

#10 Kisbaba

@9: Trump slaat juist een heel andere koers in. Natuurlijk en misschien voor een deel ook gelukkig komt hij niet los van het heersende esthablisment, maar ik vind hem een frisse wind vergeleken met 8 jaar in het geniep bombaderen voor hem. Kijk eens naar het geweldige plan letterlijk een muur te bouwen om Latijns Amerika buiten de deur te houden. Dus nota bene grotendeels wel in eigen inkomen voorzien. Schande sprak men. En nu zien we zelfs links in Europa begrijpen dat je niet eindeloos kansarmen kunt binnenhalen en is men naarstig op zoek naar iets als een muur. Op Merkel en haar lakeien na dan.

Kan zijn. Tot je er op gegeven moment achter komt dat de gedachtes van o.a. David Ricardo en Adam Smith alleen kunnen werken als er wat te handelen valt. Kopen op krediet biedt geen oplossing. Nederlamd leeft van globalisatie en betaalt daarvoor een forse prijs. Bijvb Griekenland.

De vakbonden komen dus op voor de belangen van hun leden. Wat is daar mis mee? Juist omdat de vakbond zo zwak is en zkch kennelijk graag laat nemen door de politiek, zitten veel mensen op het minimum. Daarbij als die babyboom voorbij is zullen de pensioenen best betaalbaar zijn. Mag ook wel als 20% van je inkomen pensioenpremie is. Ik heb overigens niets tegen langer doorwerken, echter vind het redelijker dat er eens gekeken wordt waarom het pensioen “onbetaalbaar” zou zijn. Er zit voor 1400 miljard in de pot. Nog wel want het lijkt erop dat Nederlandse pensioenen een Brussels avontuur aan gaan. Daarnaast waarom moet het grootkapitaal met miljoenen pensioen opbouwen terwijl de arbeider maar door moet werken? Laatste. Ik wil zelf ook wel bijsparen voor de oude dag. Maar met een belastingdruk zoals in Nederland is dat nogal lastig. Waar is al het geld gebleven?

Maar hoe dan ook we zien wel waar het schip naartoe vaart.

#11 Joop

@10.

Ga mijn punten niet herhalen. Muur was al in opbouw voor Trump, vakbonden voor senioren, dus maken zichzelf belachelijk, zeker de flexwerkers hebben ze in de steek gelaten.

Betalen voor de Grieken? Dat zijn noordeuropese banken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*