VN wil dat Zwarte Piet wordt aangepast

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

*dumpt link en verbergt zich onder een stapel jassen*

Open artikel

Reacties (13)

#1 Amateur Commenter

*It’s happening!*

#2 Niet JeZus

Weg met ons!

/s

#3 Skyclad

Quinsy Gario en zijn vriendjes en vriendinnetjes doen ons aan het slavernijverleden denken, en dat is heel kwetsend. Dus stel ik voor ze allemaal in een vliegtuig te zetten, naar Iraq of Syrie te vliegen, en ze daar boven IS gebied er uit te gooien. Wel aan parachutes natuurlijk. Met de vlag van de US erop.

#4 su

@3 nazi.

#5 Krekel

Kom op, mensen. Dit kan gefrustreerder.

#6 Dante

@5 bedoel je zoiets?
Altijd fijn te weten dat er een paar mensen bij de VN goed betaald worden om alles wat blank is af te doen als racisme. Natuurlijk moeten we niet vergeten dat als het een Nederlander is die voor het behoud van zijn cultuur en gewoonten opkomt het een racist is, maar een Turk, Marokkaan die in een burka wil bij lopen, eigen taal eerst en alle niet Westerse gewoonten in stand wil houden hebben we het niet over racisme maar dat is multicultureel volgens linkse logica.

#7 De Zuiverste

@5: Zelfs Vrouwen in Sudan, S.A. en Iran hebben nog meer rechten dan de donkere mensch in NL. En dat die vrouwen aldaar minder rechten hebben dan de witte nl’se vrouwmensch is de schuld van Zwarte Piet.
Want iedereen zelfs de armste witte nl’se mensch had een donkere slaaf.
Kinderarbeid werd uitsuitend verricht door donk’re kindertjes. En zelfs de Jordaanoproer lieten het armste nl’se tuig door donk’re slaven uitvechten. Ik ken geen urgenter probleem dan het Zwarte Pieten probleem. Zoiets?

#8 Grolschje

Gelukkig geeft Rutte de enige juiste reactie.

#9 Krekel

@7: Dat lijkt erop en komt erop neer, maar ik vind ze grappiger wat meer openlijk in de trant van:

Boehoehoe … snik, snik, snik … ik als ik geen kinderfeestjes meer mag bezoedelen met een overduidelijk racistische karikatuur dan mogen hullie geen blanke vla meer eten … weh, weh, weh!

Een beetje zoals #3 dus.

#10 Gilgamesh

Afgelopen week liep er nog zo’n kerel – een lagere kantoorklerk op middelbare leeftijd – gefrustreerd door de kantoorbunker te roepen wat een ontzettende onzin ‘ie het wel niet vond, want zijn kind dacht gewoon dat die Piet door de schoorsteen was geflikkerd dat ie zo zwart is’.

Dat mensen zich hier over opwinden geeft wel aan ze echt geen echte problemen hebben om zich druk over te maken. En dat geldt voor beide kampen.

#11 Grûtte Pier

Meer dan een partij drogreden wordt er niet aangevoerd in deze ZP discussie:
Het is een (kinder-) feest
Het is traditie
Laat de VN maar naar X-land kijken, daar is het véél erger
Enz, enz.

Behoorlijk kinderachtig!

#12 Grûtte Pier

En wanneer we op 4 mei scharminkels de straten opjagen, in processie richting station, krijst onze Premier: “Vodde Jood is nou eenmaal Jood, daar kan ik niets aan veranderen.”
Enz, enz.

[Reductio ad Hitlerum]

#13 Jules Vismale

Niet alleen de VN wil dat Zwarte Piet wordt aangepast maar ook in Den Haag, Rotterdam en het Rivierengebied is men daar volop mee bezig! Zo stuurde de stichting BOOR naar alle 80 basisscholen in Rotterdam de oproep hiermee te beginnen maar aan de ouders en kinderen wordt helaas weer NIETS gevraagd omdat BOOG lijkt te denken dat zelfs schooldirecteuren en ouders onmondige kinderen zijn.
Maar het zal mij zeker NIETS verbazen dat de directie van BOOG de Zwarte Piet krijgt toegespeeld in de vorm van allerlei beledigingen, bedreigingen en doodsverwensingen naar hen toe door bepaalde fanatieke mensen die Zwarte Piet koste wat het kost willen behouden. Jezelf laten dwingen tot zelfverloochening heeft vrijwel altijd het verkeerde effect dus de traditionele Zwarte Piet moet wel behouden blijven voor dadelijk ook nog Sinterklaas, de Kerstman en Paashaas worden “aangepast”!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*