1. 1

  Nursery staff and childminders are given ‘duty’ to report toddlers they suspect of being at risk of becoming terrorists under new Home Office measures

  Die gaan het druk krijgen. Iedereen die een eigen wil ontwikkelt, of het nou links politiek of religieus georiënteerd is, is in potentie een terrorist in het huidige politieke klimaat. Orwell was so right.

 2. 2

  @1: Volgens mij zou het in praktijk gewoon neerkomen op een nauwelijks verkapte omweg naar etnische registratie (en prefab rechtvaardiging voor extra privacy- en andere rechtenschendingen) voor islamkleurigen.

  Het lijkt me ook dat het een beetje een self-fulfulling-prophecy-maatregel zou worden: behandel mensen van jongs af aan als terrorismeverdachten, en een deel ervan gaat zich dáárdoor zo voelen (en, eventueel, gedragen).

  Dit voorstel wordt gelukkig (zo lijkt het) afgeschoten, maar het wijst natuurlijk wel op een gevaarlijke mindset in beleidskringen.

 3. 5

  @4: Inderdaad, daar moet natuurlijk ook een prestatiecontract bij voor die medewerkers. Per jaar verplicht een quotum aangeven, anders ben je zelf verdacht.

 4. 6

  Controle laten uitvoeren door parasiterende uitkeringstrekkers; laat ze eindelijk maar wat terug doen voor de maatschappij. Het land veilig houden is een prima optie, in deze.

  Maar dan moet er wel bescherming tegen biowapens zijn; spuitpoep van peuters is namelijk levensgevaarlijk.

 5. 7

  Strak plan. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. Pamper-controle, speen-inspecties! In het westen zijn wij te zeer onbekend met fenomenen die in het oosten gemeengoed zijn.

  De bekende incidenten van twee- en drie-maandigen die zich vanuit de kinderwagen opbliezen worden hier maar al te gemakkelijk genegeerd.

 6. 8

  En natuurlijk die terroristische babies grondig waterboarden tot dat je er een bekentenis uit hebt gepeurd.
  Die hele kleine kinderen doen wel net of ze je niet begrijpen, maar daar trappen wij wakkere bewakers van onze vrije wereld natuurlijk niet in.

  *Big Brother is watching you in de open haard flikkert*

 7. 11

  Ik dacht even dat er een artikel van http://www.speld.nl/ werd aangehaald!
  Maar goed!
  Binnenkort op “The Children’s Channel”:

  The Revance of the Toddlers
  Een serie over peuters die wraak nemen omdat ze tegen hun wil, uren opgesloten zitten met jengelende soortgenoten en misschien nog wel met chagrijnig of zelfs pedofiel personeel
  ;-)

 8. 13

  Waarschijnlijk is dit de desentisiser, om dan straks het “gematigde” voorstel te doen dat leraren op school hun leerlingen moeten gaan aangeven om “extremistische gedachten”. Nog niet van de schrik van dit voorstel bekomen, zal dat vervolgens wel aangenomen worden.

 9. 14

  Weet niet hoe ik deze waanzin heb gemist, maar het blijkt dus echt een “issue” te zijn, voor sommigen althans.

  ‘Rep. Gohmert Warns Of Terrorist Babies’
  https://www.youtube.com/watch?v=dorCLFVpzyo
  +
  http://www.nydailynews.com/news/politics/2010/06/27/2010-06-27_texas_rep_louie_gohmert_warns_of_terrorist_baby_plot.html

  http://edition.cnn.com/2010/OPINION/08/13/navarrette.terror.babies/

  http://www.huffingtonpost.com/2010/08/13/anderson-cooper-grills-lo_n_681421.html
  +
  http://www.huffingtonpost.com/2010/08/11/anderson-cooper-stuns-gop_n_678650.html

  In de praktijk (kwaadmaakbonus):
  https://www.youtube.com/watch?v=3C1Lg5FSpEk

  Extra (tongue in cheek):
  http://wikiality.wikia.com/Terror_Babies

  Verdomme, over de rug van onschuldige kinderen nog meer irrationele angsten aanwakkeren. “Ja, maar, het kan, toch….”

  @12
  Woordkeuze is bewust, edoch met een zeer sarcastische ondertoon. Veel uitkeringsgerechtigden worden, – ook hier in Nederland -, voor parasiet uitgemaakt. En doe ‘es een gokje wagen door wie.

  Weet je wie ook voor parasiet werden uitgemaakt, een aantal decennia terug? Juistem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren