1. 4

  De enige zinnige reden voor haar kandidatuur die ik kan bedenken is dat ze geen Albayrak als partijleider wil. Met haar als kandidaat is er namelijk een alternatief voor een vrouw op 2e plaats (wat PvdA-leden natuurlijk als reflex altijd doen).

  Bizar trouwens, de interne dynamiek van het PvdA-kiessysteem.

  Ik zou nu mijn geld zetten op Plasterk, hij heeft namelijk in zijn categorien (bekende babyboomers, toch een aanzienlijk deel van de PvdA-eden) geen concurrenten.
  De idealistische jongeren kunnen nu nog verdeeld raken. Als van Dam zich zou terugtrekken zijn ik Samson nog een goede kans geven.

 2. 6

  Volgorde van kandidatuur (stellen) en mate van representativiteit is onderdeel van de strategie natuurlijk ook hè, tenzij u, naïeve ikjes, nog in het toeval geloven. Eerst2 jonge honden en tussen 2 vrouwen (waarvan 1 allochtoon en 1 dead duck i.c. Jacobi) geklemd de gedroomde kandidaat Plasterk…

  Vlgs de Hond zou het gaan tussen Plasterk en Samson (althans, als de kiezers mochten beslissen)…

 3. 8

  @yevgeny: dat was nou precies de kritiek die Rutte kreeg toen hij zich kandidaat stelde voor de VVD. Uiteindelijk blijkt die kritiek bij hem helemaal niet uit te komen.
  Laat nou eerst eens zien dat je een fractie kan leiden, dan zien we daarna wel weer verder…

 4. 9

  Ik ben geen detacheringsbureau maar dat lijkt inderdaad vooraf best moeilijk (te be)oordelen. MP- geschikt, doet ie het of doet ie het niet. Als in de cursus communicatie of cluedo: Plasterk (bruine hoed), Albayrak (groene), Samson (pruik met rode hoed)…

  NEE HET IS LUTZ.

 5. 12

  Wanner is dit eigenlijk afgelopen, al die mensen die zich ongehinderd door enige realiteitszin in allerlei media voorstellen als de nieuwe premier *proest* worden een beetje vervelend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren