Vier dode migranten aan de grens

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland zijn vier dode migranten aangetroffen.

Er zijn “duidelijke aanwijzingen” dat het lichaam van de Iraakse vrouw van Polen naar Wit-Rusland is “gesleept”, zei een Wit-Russische grenswachtvertegenwoordiger volgens het staatspersbureau Belta. Naast de ontdekking van nog drie andere lichamen, meldde de Poolse grenswacht ook de redding van acht migranten uit een moerasgebied nabij de grens met Wit-Rusland.

 

+4

Reacties (1)

#1 P.J. Cokema

Het gezeul en gesleep met vluchtelingen vindt niet alleen plaats rond de Middellandse Zee. Al in 2016 werden pushbacks aan de Oost-Europese grenzen gerapporteerd.

Dat de pushbacks ook tot doden leidden is ook niet nieuw, maar werd vooral gemeld vanuit Zuid-Europa. In mei publiceerde The Guardian er nog over en ‘onze’ Ankie Broekers-Knol zong, n.a.v. Kamervragen, het zich herhalende dodelijke refrein: we beschikken niet over cijfers die de beweringen van The Guardian ondersteunen.
Het sterft van der cijfers! En niet alleen van ngo’s (dat zijn natuurlijk irritante activisten), maar ook van de IOM, de UNCHR en de UN.

De situatie aan de grens tussen Polen en Belarus is ondertussen wel uiterst dramatisch te noemen voor Afghaanse, Irakese en andere vluchtelingen. Een groep van 32 Afghaanse vluchtelingen zit al weken vast tussen Poolse en Wit-Russische grenswachten. Polen weigert alle hulp en laten zelfs hulpverleners die water en eten willen brengen niet toe tot de groep. Het IOM bericht er ook over.

Lukashenko (president van Belarus) wordt er van verdacht met opzet vluchtelingen door te sturen als reactie op de sancties die de EU heeft opgelegd wegens de arrestatie van journalist Roman Protasevitsj. Dat mag natuurlijk geen reden zijn met lijken te gaan slepen en humanitaire hulp achterwege te laten.
Nu dan ook maar sancties tegen Polen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*