Video neerschieten vliegtuigje met onschuldige mensen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (4)

#1 Bismarck

Maf zeg, tegen elkaar lopen ze te zeggen dat het geen drugsrunner is, maar iedere keer als die gevechtspiloot om bevestiging vraagt roepen ze in koor “sure it’s a bandito”.

#2 Joost

Ik verstond dat als “[are you] sure it’s a bandito?”

#3 pedro

Dat is tegenwoordig toch normaal aan het worden: beter 10 onschuldige slachtoffers dan 1 vrij rondlopende terrorist / drugsrunner?

#4 pedro

PS: ik moet me trouwens verbeteren… Vroeger was dat ook al zo. Ik ken me de rapporten herinneren, die jaren na de Koreaanse oorlog verschenen, over de Amerikaanse piloten, die hun doel niet konden vinden, en dan hun bommen maar op andere dorpjes gooiden, want het succes van de vlucht werd niet bepaald door het geraakte doel, maar afgelezen aan het antwoord op de vraag, of ze hun bommen af hadden geworpen. Niet geschoten is altijd mis, toch?

In Vietnam was het van hetzelfde laken een pak. En wanneer over 20 of 30 jaar de geheime rapporten over Irak en Afghanistan naar buiten komen, verwacht ik weinig anders.

Erg vervelend voor onze machthebbers eigenlijk, die democratie, want daardoor komen dit soort praktijken uiteindelijk toch naar buiten (waarmee ik alleen maar aan wil geven, dat anderen dit zeker en vast ook doen). Een geluk bij een ongeluk is dan, dat die oude machthebbers al door zijn, of zo oud, dat we hen daar niet meer voor ter verantwoording roepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*