1. 1

  Ze halen internet en WWW door elkaar: internet is het fysieke netwerk en het WWW is de algemeen geaccepteerde benaming voor wat ze hier “internet” noemen: de verzameling websites die je op kunt vragen via het internet.

  Het antwoord moet dus veel groter zijn, want het gewicht van het internet is het gecombineerde gewicht van alle fysieke kabels en je zou de netwerkkaarten wel of niet mee kunnen tellen. Dat is dus wel zwaarder.

  Daarnaast snap ik geen bal van deze berekening. Hoezo kun je de massa bepalen van een hoeveelheid informatie? Informatie als grootheid wordt gerekend in bits, massa in kilogram. De vraag slaat al nergens op.

 2. 6

  Informatie toevoegen betekent ordenen dus Entropieafname,
  Entropieafname betekent Energietoename,
  Energietoename betekent massatoename (E=mc^2) en dus gewichtstoename. Voor meer inzicht zoek verder op Maxwell’s demon en statistische mechanica in het algemeen.

 3. 8

  Klopt geen fuck van, de meeste informatie op internet is niet op flash drives opgeslagen maar op harde schijven en die veranderen niet van gewicht als je er naar toe schrijft.

  En zelfs al zou het wel op flash drives staan dan is het nog bullshit want een boek weeg je ook niet door de inkt van de letters te wegen, want met alleen inkt heb je geen boek, je hebt het medium ook nodig om de informatie op te kunnen slaan.

  En een normaal emailtje is misschien 1 kilobyte, niet 50 zoals in het filmpje beweerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren