“Verplicht eigen risico drukt zorgkosten nauwelijks”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Jonas

Er wordt altijd veel geklaagd over de zorg in Nederland. Is dat populistisch geouwehoer, uitvergroting van de weinige fouten, of bepaalde belangengroepen (ouderen, vakbonden, etc.) die praatjes de wereld in helpen, of de media enz.? Dan zou je bij dit onderzoek kunnen concluderen dat we de minst slechtste van een aantal landen hebben of de zorg wel aardig voor elkaar hebben.

#2 Roy

@1: Zoals je in deze zijdelink kunt zien, hebben we daar ook al over bericht.

Die twee berichten staan overigens los van elkaar. Je kunt een van de meest efficiente systemen ter wereld hebben en toch zien dat een bepaalde beleidsmaatregel niet werkt. Moet je dat dan maar niet aanpassen omdat we het “wel aardig voor elkaar hebben?”

#3 Jonas

Daar heb je helemaal gelijk in, Roy.

Trouwens ik doe aan vrijwillig eigen risico, zodat ik een lage premie betaal. Weer behoor ik bij een minderheid van 7%.

#4 sander_1583

een eigen risico is gelukkig beijna gemeengoed. Zo heeft ‘het volk’ in ieder geval nog het gevoel dat het niet gratis is allemaal.

een kleine bijdrage voor de huisarts vind ik bijvoorbeeld een superplan.

#5 Jonas

Gemeengoed? Opgelegd van boven met meneertje Hoogervorst die alles zo heeft neergezet, dat de zorg in de komende jaren sterk bezuinigd kan worden op bijv. eigen risico en zorgtoeslag. Dat zal er onherroepelijke tot leiden dat de mindere klasse ook een mindere gezondheid heeft op de lange lest. Maar dat is allemaal natuurlijk hun eigen schuld.

#6 Bismarck

@4: Misschien dat ze beter wel het gevoel hebben dat het gratis is, want anders gaat je preventie/vroegdiagnostiek helemaal naar de knoppen en kost de zorg uiteindelijk juist meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*