1. 1

  Jammer dat die Islamitische apen (Islamitisch, want zo profileren zij zichzelf; apen, omdat ze zo ontzettend achterlijk zijn) dit soort heiligschennis als gerechtvaardigd zien. What else is new

  disclaimer: me habla no problemo met ‘normale’ moslims.

 2. 2

  @1: Je bent me voor. Het enige verschil is dat ik de disclaimer niet zou hebben opgeschreven omdat je van mensen die zichzelf ‘hopeloos genuanceerd’ achten mag verwachten dat ze dat zelf wel door hebben.

 3. 3

  De plusjes en de minnetjes zijn hier ietwat lastig. Is een plusje dat je de verwoesting goed vind? Is een minnetje hier voor teveel aandacht aan de islam? Lijkt me trouwens dat we kunnen stellen dat Wilders & Co. schromelijk overdrijven met hun gevaar van de islam: Ze weten zelf nog niet welke stroming de “juiste” is, dus lijkt me dat de voorgestelde verislamisering ook niet plaats kan vinden

 4. 5

  Ik word echt heel erg verdrietig van de beelden van de vernietiging van historisch erfgoed (en overigens ook van de reacties hierboven). Alles van waarde is echt weerloos.

 5. 6

  @5: Waardevolle zaken kunnen wel worden beschermd. Om te beginnen is het dan nodig te weten uit welke hoek de bedreiging komt.

 6. 7

  Deja-vu
  ISIS volgt precies hetzelfde patroon als de Taliban in Bamiyan in Afghanistan en ‘aan-Al-Qaida-gelieerde terroristen’ in Timbuctu.
  Zinloze moordpartijen en verwoesting van cultureel erfgoed.
  Net alsof ze een lijstje van wandaden afwerken om een reactie uit te lokken.

  Politici gebruiken deze wandaden om inzet van troepen te rechtvaardigen. Dat lukte in Afghanistan en Mali.
  Wat zou John Fogerty hiervan vinden?
  https://www.youtube.com/watch?v=wkazf7znllQ

 7. 9

  Gelukkig hebben we het British Museum nog daar is van all of the world leeggeroofde kunstschatten nog steeds voor het westerse publiek toegankelijk.

 8. 10

  @8: Om het nog maar niet te hebben over de acties van de RK kerk om alle sporen van de katharen en Waldensers enzovoorts uit te wissen: in Frankrijk zijn kerken altijd van de tijd van Karel de Grote of van na 1200, nooit kathaars. Geschiedenis is van de overwinnaars, maar die moet je daar dan wel even tijd voor geven.

 9. 11

  Prima toch probleem lost zich vanzelf op, als over een paar maanden de tegenpartij het gebied weer in handen hebben dan gaan die huishouden en aan het einde van de rit zijn alle ‘ heiligdommen’ kapot en hebben ze niks meer, eigen schuld, dikke bult.

 10. 13

  Het vernietigen van cultureel erfgoed en beelden in Irak wat ano 2015 gebeurd door de gehate IS is eigenlijk helemaal niet nieuw. In het Oude Testament moesten de joden, nadat zij door de opvolger van Mozes, Jozua, het Beloofde Land introkken de heidense volkeren verdrijven en hun tempels en afgodsbeelden en -altaren vernietigen om zich niet te bezondigen aan afgoderij. In de 16de eeuw woedde er in Europa en Nederland ook de beruchte Beeldenstorm waarbij talloze beelden in kerken en kathedralen werden verwoest omdat het in de Tien Geboden verboden was om beelden te vereren en omdat de Kerk te overheersend zou zijn. Onder het communisme in de USSR werden daar talloze kerken, kathedralen, moskeeën, tempels en standbeelden vernietigd daar de bolsjewisten overwegend atheïsten waren. De nazi’s zetten tijdens hun inval rond 1941 in Rusland deze verwoestingen van cultureel erfgoed voort waarbij zij eveneens orthodoxe kerken, kathedralen, moskeeën, tempels en standbeelden vernielden en ook paleizen en zelfs huizen van beroemde Russische dichters waarbij zij hun schriften als brandstof voor kampvuren gebruikten, de woonkamers als garages en de bovenverdiepingen als openbaar toilet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren