Vele goede bedoelingen, maar geen oplossingen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Vele goede bedoelingen, maar geen oplossingen

Heel veel mensen bemoeien zich er tegen aan, maar het echtpaar zit nog steeds in dezelfde shit.

Met dank aan pedro voor de halve tip.

0

Reacties (1)

#1 pedro

Dit is een veel evenwichtiger stuk, dat de situatie in Slotervaart veel beter karakteriseert dan het eerste deel. Helaas zullen de mensen, die het eerste deel opklopten om moslims te bashen, dit tweede deel geheel niet noemen.

En ik moet mijn excuses richting Pieter Hilhorst uit laten gaan, die ik na het eerste deel iets te snel voor ontslag voordroeg (was ook toen al niet geheel gemeend, maar wel opgeschreven).

De aangedragen oplossingen in dit tweede deel komen goed overeen met mijn eigen ideeën daarover, vooral als het over bondgenoten gaat. Maar dan moeten mensen zich nog wel willen laten helpen. Voor het oudere echtpaar (oudere mensen in dit soort situaties) wel een dubbel duivels dilemma: ze willen terecht graag in hun oude vertrouwde wijk blijven wonen, maar dan is hulp niet altijd effectief (kinderen halen hun vriendjes erbij, en als de kinderen gedwongen moeten verhuizen, gaan de vriendjes gewoon door met pesten). En als hulp niet effectief was, verlies je het vertrouwen dat hulp een volgende keer werkt.

Dat leidt dan tot deze schrijnende individuele gevallen, die echter niet typerend voor de buurten zijn. Ook vroeger wist ik in mijn geboortestad al vrij snel welke mensen ik liefst niet als buren wilde hebben, maar het gevaar zit hem altijd in de mensen, die je niet kent en die net zo asociaal zijn. En ook nu zou ik me een hoedje schrikken als morgen een huishouden van Jan Steen naast me komt wonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*