Van Woerkom toch geen Nationaal Ombudsman

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Trouw:

Guido van Woerkom ziet toch af van de functie van Nationale ombudsman. Dat laat hij vandaag in een brief aan Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg weten.

Van Woerkom zegt dat de Nationale ombudsman ‘in zijn handelen boven elke twijfel verheven dient te zijn’ en dat hij nu niet anders kan concluderen dat dit bij hem nu niet het geval is.

Open artikel

Reacties (17)

#1 Anton

Het feit dat hij zelf afziet van de functie bewijst zijn geschiktheid. Kunnen die beroepshuiliehulie’s en linkse lasteraars een puntje aan zuigen.

Let goed op jongens, zo ziet integriteit er uit.

#2 McLovin

@1: Je hebt helemal gelijk Anton, hulde voor die knakker, nu alleen ng even die 3 ton terugboeken naar de ANWB.

#3 Grûtte Pier

Wat ik me nu afraag: Krijgt v. Woerkom wederom een vertrekpremie?

Zal wel…

#4 roland

@1: In andere gevallen beslist hij sneller!

#5 kilgoretrout

Wat moet dit heerlijk zijn voor van Woerkum, hij kan zijn graaiersbonus houden en kan tot Sint Juttemis in de slachtofferrol blijven hangen

#6 MrOoijer (Jan van Rongen)

Het wordt allemaal netjes toegedekt, maar de werkelijkheid zal wel zijn dat hij flink onder druk is gezet. Want ook dit was natuurlijk niet bekend bij de sollicitatiecommissie en de 2e Kamer. Twee keer te worden belazerd is ook politici een keer te veel.

#7 Micowoco

Hopelijk vinden ze een kandidaat die minstens zoveel verstand heeft van golf en van oldtimers, anders weet ik me geen raad!

#8 Sjap

Jongens, is dit nu het niveau van de Sargasso comments tegenwoordig?
@1 “Beroepshuiliehulie’s” (sic) Het is hier toch geen Geenstijl?
@2 Drie ton terugboeken? Waarom in hemelsnaam?
@3 “Weer een vertrekpremie” Hoe kom je erbij? Waar slaat dat op?
@4 OK
@5 Een gouden handdruk heet ook hier tegenwoordig ‘graaiersbonus’.
@6 ’twee keer belazeren van politici’

#9 mbmb

@8
Je hebt helemaal gelijk. Het is al een tijdje aan de gang en het wordt alleen maar erger. Sargasso en de sargassianen nemen zichzelf veel te serieus.

#10 McLovin

@8: @9: Niemand verplicht je hier te lezen wat je niet bevalt. Echt niet.

En om antwoord te geven op je vraag: waarom terug boeken. omdat ik het hele concept van oprotpremies dat al die top bestuurders in hun contracten hebben opgenomen compleet belachelijk vind. Prestatie beloning heb ik principieel geen probleem mee. Probleem is meer pragmatisch dat vaak op dat niveau heel moeilijk te meten is wat nu de bijdrage van de topbestuurder aan het succes van het bedrijf is. Prestatie beloning/bonussystemen zijn eerlijk als ze heel concreet meetbaar zijn en direct aan het individu toe te wijzen/aan te rekenen zijn (x-aantal asperges geplukt etc) Hoe hoger de baan hoe complexer het meten wordt. Hetgeen in de praktijk vaak neerkomt op een soort vast loon dat eind van het jaar sowieso wordt uitgekeerd. Gaat het goed is het de topbestuurder, gaat het slecht dan zijn het andere factoren en heeft de topbestuurder nog steeds recht op zijn uitkering. So far what betreft bonussystemen waar ik dus in principe neit tegen ben, oprotpremies echter zijn linksom, rechtsom, hoe je het ook noemt compleet wazig. Als je zelf opstapt, ontslagen wordt ,of eerval met pensioen gaat of hoe dan oko de toko verlaat, je krijgt altijd een zak centen mee?. Vind ik raar.

#11 Henk van S tot S

3 ton vertrek premie.
Zit ik met mijn “platina lidmaatschapskaart” van de ANWB toch af te vragen wie nu het meeste voordeel van mijn lidmaatschap heeft ;-)

Verder:
Wat bonussen e.d. betreft eens met #10

#12 Joost

“Zo ziet integriteit er uit” roepen als iemand weg gaat wegens de ophef die er rondom zijn persoon ontstaat. Je moet het maar durven, @Anton.

#13 Sjap

@9: Jammer he. De TV recensies van Max zijn tegenwoordig het hoogtepunt hier. Waar zit het in? Het vertrek van Dimitri?

#14 Henk van S tot S

@12:
Ik dacht heel even dat hij het humoristisch bedoelde;
maar dat pst zo niet bij hem ;-)

#15 mbmb

@10 ik word niet verplicht het te lezen, maar mag de verandering wel waarnemen, toch?

#16 Knorretje

Zowaar maak ik het mee, een online overwinningsfuif na het voeren van een succesvolle hetze. Top mannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*