1. 2

  @1: UWV valt volgens mij niets te verwijten, want de opleiding schijnt erkend te zijn. Het UWV kan natuurlijk niet zelf gaan bepalen wat wel of niet een geschikte opleiding is, toch?

 2. 4

  @2: Je hoort mij niet zeggen dat ze knettergek geworden zijn. Ik meende zelfs in #1 eerder het tegenovergestelde te betogen (Volstrekt normaal voor Nederland). Waarom zou je de opleiding tot het verkondigen van De Blijde Boodschap wel financieren en andere opleidingen waarin men aangeleerd krijgt om mensen een mooie toekomst te voorspellen niet? Ik sta er dan ook van te kijken dat juist de SGP hier heisa over maakt.

 3. 11

  @9: Ergens moet dat salaris toch vandaan komen. Ik geef toe dat ik niet weet hoe dat bij protestantse kerken (in Nederland) werkt, maar bij veel religies (bv ook bij de katholieke kerk) is er toch sprake van een één of andere vorm van (al dan niet “vrijwillige”) contributie door de aanhangers, waarvan zeker een deel wel degelijk in de shit zit (deze mensen worden net zozeer door religies als door andere spirituelen “met oplossingen” aangetrokken).

 4. 12

  @10: Nee, is gewoon mijn favo griffo bandje.

  @11: Astrolijn vind ik puur het commercieel uitmelken van andermans ellende, die definitie kan je er bij dat andere, wat je er ook van vindt, niet van maken.

  Ik krijg jaarlijks een accept giro in de bus, ben ooit getrouwd geweest met iemand die blijkbaar katholiek was en sinds die tijd schijn ik dat tot mijn stomme verbazing ook te zijn. Die contributie is geheel vrijwillig net als de hoogte daarvan. Bij mij gaan ze gelijk de kliko in en ik heb daarvoor nog nooit een deurwaarder aan de deur gehad.

 5. 13

  Well handig hoef je niet meer te soliciteren:
  “Ja dat heb ik al gezien, dat werd niks. Die wouden iemand die wat jonger/sneller/langzamer/meer ervaring/aantrekkelijker was.”:P

 6. 14

  @12: Als Pagan ben ik het helemaal met je eens. Dat zou eigenlijk gewoon onder de kanspel wet moeten vallen omdat het mensen valse hoop geeft en duizenden euros kost.

 7. 15

  @12: Moet je eens naar een mis gaan (zoals de echt hopelozen waar je zo voor opkomt). Daar wordt je er toch echt op aangekeken als je niet genoeg in het mandje gooit als dat langs komt. Dus als je redding zoekt, zorg je wel dat je er meer in legt dan je buren.

 8. 16

  @15: Het leest bijna als een jeugdtrauma ;)

  Dacht dat collectes voor goede doelen waren en niet voor predikers.

  Iedereen kan een mindere periode in zijn leven hebben, gaat gelukkig meestal ook weer over, voor mij is niemand hopeloos.

 9. 17

  @15: Dat is ook waarom iedereen met bedekte hand zijn geld in het mandje legt: niet te horen of te zien of er munten dan wel papier in gaan. Geldt niet voor de eerste bank natuurlijk :)

  En verder @0: het is voor een land dat het heeft over kenniseconomie en rationele rechtsstaat en zo toch wel heel apart om zo een opleiding te bekostigen. Dat geldt overigens ook voor de reli-opleidingen maar die dominees worden dan weer gebruikt als rechterhand van de duivel dwz de wet om het volk in het gareel te houden. En idd, ze betalen het zelf zoals Bismarck terecht op merkt.

  Vreemde wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren