1. 4

  Precies. VVD-PVV-CDA-CU-SGP-50+, om de alle rechtse partijen maar even bij elkaar te voegen (m.u.v. D66, want die gaan niet met de PVV zitten, hoop ik) zou het misschien wel halen qua zetelaantal. Maar zo’n multi-partijen coalitie zou bij de eerste hobbel alweer uit elkaar spatten. En bovendien volkomen ongeloofwaardig zijn.

  VVD en PvdA lijken gewoon tot elkaar veroordeeld. Samsom schijnt dat te begrijpen. Rutte niet, die is alweer druk bezig met piketpaaltjes te slaan, en angst aan het prediken.

 2. 7

  Rutte wil graag op z’n amerikaans campagne voeren a la de Republikeinen (overdrijven, angst aanjagen, feitloos), maar helaas voor hem zit Nederland iets anders elkaar en werkt dit soort taal alleen maar bevreemding. De pvda is immers niet bepaald de extreemste partij in de Nederlandse politiek.

  Overigens durf ik er ook nog wel op te vertrouwen dat de CU een coalitie met de PVV niet aan een meerderheid helpt (en het CDA gaat dat ook echt niet meer doen, denk ik), dus hoe graag ze het bij de VVD ook willen, het zit er niet meer in.

  Soms werkt het Nederlanse systeem dus best: de vorige coalitie is flink afgestraft voor falend beleid.

 3. 8

  Als het puntje bij (piket)paaltje komt, zal het CDA wellicht toch te porren zijn voor een hernieuwde samenwerking met de VVD en de PVV, omdat ze nu eenmaal ‘verantwoordelijkheid’ nemen. Het CDA is er hypocriet en laf genoeg voor, dus het zou me niks verbazen.

 4. 9

  De VVD moet kiezen of ze – naast de PvdA – met D66 of het CDA in zee wil gaan. Met D66 levert een Paars III op maar het CDA lijkt ietsjes groter te eindigen dan D66, is meer op de hand van de VVD en is iets minder onvoorspelbaar dan D66.

  Mijn voorspelling: PvdA – CDA – VVD.

 5. 13

  De PvdA, want die hebben een minder links begrotingsbeleid dan de PVV. De PvdA wil zich in ieder geval nog aan de EU norm houden, terwijl SP en PVV daar ruim overheen willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren