1. 3

  De PvdA is al heel hard aan het bijdraaien van SP light terug naar centrum links, dus dat komt nog wel goed. Het is in ieder geval positief, dat we de populisten van SP en PVV niet meer nodig hebben voor een 3 partijen coalitie.

 2. 7

  Hoeft niet, er kan ook een minderheidsregering komen (de SGP zag dat al wel zitten). Al wordt dat wel interessant als er zonder koningin geformeerd wordt. Wat belet dan het ontstaan van twee (of meer) minderheidsregeringen? Ik noem maar wat: De PVV ruikt trolmogelijkheden en gedoogt zowel een regering van VVD/CDA/D66 als een van SP/PvdA/GL/PvdD aan een meerderheid, gewoon omdat het kan en omdat Wilders dan meer in de soep kan draaien.

 3. 8

  Sowieso heeft Rutte geen enkele partij uitgesloten ook de SP niet, maar hij heeft wel gezegd dat het uiterst onwaarschijnlijk is dat SP en VVD samengaan. Logisch als je naar beide programma’s kijkt, maak daar maar eens een compromis van. Als de PvdA op SP koers blijft, dan is het dus lood om oud ijzer, draaien ze echter genoeg bij naar de koers van Bos, dan wordt het een ander verhaal en is er voor Rutte weer een regeringsakkoord mee te bakken. Je ziet dat Samsom dat al hard mee bezig is, hij heeft zelfs een pak aangetrokken om van het SP light imago af te komen.

 4. 9

  @8: Jij bent waarschijnlijk de ideale kiezer voor de Haagse politicus. Als ie een pak aantrekt, zie jij al een meningsverandering. Bij mijn weten heeft de PvdA zijn programma niet aangepast sinds gisteravond (toen Rutte geen verschil tussen SP en PvdA zag).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren