Twitteractie tegen Rottenberg bij DWDD

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Twitteractie tegen Rottenberg bij DWDD

“Matthijs van Nieuwkerk wel erg vaak te gast in talkshow van Felix Rottenberg”

0

Reacties (16)

#1 pedro

Haha. Wat een kansloze actie van een werkloze autochtone mannelijke betweter. Vast een vaste bezoeker van GS. Mensen als Yvonne Jaspers en Marc-marie Huijbrechts zijn veel vaker te gast bij DWDD. Maar dat zullen dan vast ook wel socialisten zijn, die bij de socialistische omroep uitgenodigd worden.

Van die stumperds, die denken, dat publieke omroep betekent, dat het publiek eigenaar van die omroep is en dus recht heeft om te mogen bepalen wie een praatprogramma uitnodigt en hoe vaak dat gebeurt.

Laat ik nog maar eens een open deur in trappen en die mensen een goede raad geven: als een programma je niet bevalt, moet je er niet naar kijken. De kijkcijfers bepalen of een programma goed in wordt gevuld. Een twitteractie levert alleen maar publiciteit op voor het programma.

#2 Rob

Ik vind die vent ook irritant.

#3 Paul

Ook ik wil mijn tv uit kunnen zetten via twitter.

#4 Joost

Sterker nog, als je de juiste mensen volgt hoef je DWDD, nova, netwerk en al die programma’s niet eens meer te volgen. Je wordt per seconde op de hoogte gehouden.

#5 Obscura

En toch is het raar. Rottenberg en Van Nieuwkerk zijn al jaren gezworen vrienden, en hebben zelfs nog samen Nova gepresenteerd (hetgeen jammerlijk flopte wegens opstandige redactie). Het zou van meer distantie getuigen als een redactie zich niet steeds laat overhalen om vrienden of adepten van Van Nieuwkerk uit te nodigen. Rottenberg zou een goed commentator zijn bij bijvoorbeeld het programma van Wakker Nederland. Dat zou veel interessanter zijn.
Ik moet bekennen dat ik mijn sympathie voor DWDD steeds meer verlies, door de aanwezigheid van de vrienden van Van Nieuwkerk. Terwijl het toch een goed programma is, met een goede presentator.
Gisteren, trouwens, was vaste tafelheer Boomsma opeens gast om over een boek te praten, wat Jan Mulder en Yvonne Jaspers ook al is overkomen. Bijzonder klef en onaangenaam.

#6 Martijn

@5: Rottenberg is een uitstekende presentator en politiek analist en past bovendien prima in het streven van de VARA om weer meer een rode omroep te worden.

#7 Obscura

Jawel, ik vind hem ook goed als commentator, zoals ik Mathijs van Nieuwkerk ook goed vind. De combinatie, daarentegen, stuit mij in toenemende mate tegen de borst. Ik snap niet dat beide heren zelf niet begrijpen dat het onkies is om als gezworen vrienden te doen alsof ze als presentator en analist tegenover elkaar staan om het nieuws te bespreken.
Rottenberg verzorgde overigens een van de beste (zo niet: de beste) Zomergasten aflevering die ik ooit heb gezien.

#8 JW

DWDD is al onmogelijk om naar te kijken door Van Nieuwkerk zelf. Het was me dan ook niet opgevallen dat bepaalde mensen blijkbaar (te) vaak gast zijn. Rottenberg vind ik echter, ongeacht zijn politieke voorkeur, een irritant, betweterig, arrogant, pedant mannetje met een iets te grote ego.

#9 Bismarck

Ik wacht op de twitteractie tegen Mart Smeets en Maarten Ducrot bij het wielrennen. Het is toch van de gekke dat ik naar buitenlandse zenders moet gaan kijken (wat dan weer op internet niet mag vanwege zendrechten) om fatsoenlijk commentaar te krijgen?

#10 VBB

Het wel iets inteelterigs, Rottenberg zit daar als politiek analist. Een politiek analist zou op de minst iets van onpartijdigheid moeten uitstralen. Rottenberg is natuurlijk een PvdAer bij uitstek.

De VARA is de PvdA omroep, met ook P&W erbij.

Publieke omroep is belastinggeld van iedereen – daarom vind ik het wel enigszins onbeschaamd dat de met name de PvdA zoveel huisprogrammas heeft.

Maar ja wat wil je met een PvdA minister die eigenlijk iets met onderwijs had moeten doen, maar die zich alleen met wat ´cultuur´dingetjes bezig hield.

Met een rechste lente & zomer aanstaande is het afschaffen van de gesponsorde staats TV alvast een goede eerste stap om iets minder van dit soort stiekeme propoganda progammas op TV te krijgen.

#11 Jonas

Ik kijk zo weinig tv dat het me niet was opgevallen. Er zijn zoveel niets toevoegende tv koppen, waarvan je het riedeltje al tot in de treure kent.

Vraag me af hoe rood Rottenberg is. Hij is degene van de groep die liberaal geen vies woord meer vond in de jaren 90 en niet alleen op sociaal gebied, maar vooral de ideeën van Milton Friedman omarmde.

De voorzitter van de VARA is een GroenLinkser, Cees Korvinius.

#12 Martijn

@10: Publieke omroep is belastinggeld van iedereen

Maar VARA maakt in principe programma’s voor de leden van de VARA. Er werd geklaagd dat de omroepen te veel eenheidsworst waren geworden en dat ze zich weer meer moesten profileren. De VARA heeft dat met de TROS (sterren.nl en zo) het beste opgepakt.

#13 Bismarck

@10: Ik zou zeggen, schrijf je eigen omroep en zorg dat ze ook met een huisprogramma komen. De VARA mag natuurlijk zelf beslissen wie ze als politiek analist kiezen. Dit in tegenstelling tot de ledenloze NOS, die verdikkeme naar ons moet luisteren en Mart Smeets eruit gooien!

#14 Kilgoretrout

Het interesseert mij weinig welke band van Nieuwkerk en Rottenberg prive hebben. Waarom kan niemand inhoudelijke bezwaren noemen in de bijdragen van Rottenberg?

Dat Rottenberg een linkse signatuur heeft lijkt me logisch bij de VARA. Ik respecteer hem omdat hij erg scherp is, maar bovendien eerlijk genoeg is om de PvdA, zijn partij af te vallen als hij het niet met ze eens is.

#15 Rob

@14 Hij is te opdringerig. Tegenover Halsema zit hij bijkans te verkondigen dat ze aan de linkerkant maar moeten regelen dat zij MP moet worden. Kan een vuist nog dieper in de anus worden gepropt?

Dat is mijn bezwaar.

#16 Rob

De VARA mag van mij overigens zelf uitmaken of hij weg moet. Mijn irritaties zijn allerminst een reden om de beste man weg te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*