1. 1

  Toch vaag die Caucusdingen. Als je wat dieper gaat spitten in Nevada, blijken in Clark County meer mensen gestemd te hebben dan in alle andere counties samen. In sommige counties hebben zelfs maar een paar dozijn mensen gestemd. Ik ben benieuwd hoe ze de delegates daarop gaan verdelen.

 2. 3

  In de landelijke polls kwam Sanders vóór Nevada (deze zijn van 3 dagen geleden) in elk geval ernstig dichtbij:

  [IMG]http://i64.tinypic.com/1532q0p.png[/IMG]

  Vergelijk hier een screenshot van 10-feb.

  De bookmakers (die stellen hun odds voortdurend bij, dus zijn wél van na Nevada) geven Sanders nu echter minder kans. (Odds zijn nu tussen 5.0 en 6.0 tegen 4.0-4.5 op 10 feb.*)

  ________
  * een odd van 4.0 komt neer op een kans van ongeveer 22,5%, een odd van 5.0 op een kans van ongeveer 18%, en 6.0 op ongeveer 15% … )

 3. 4

  @2: En dat is dan die county met verreweg de meeste stemmers. Hoe zit dat met Eureka en Esmeralda county, waar maar 22 mensen gestemd hebben, bepalen die elk ook een delegate?

 4. 6

  @1 / @4

  Clark County heeft ook meer inwoners dan alle andere counties bij elkaar, dus het is niet zo raar dat er meer mensen hebben gestemd.

  Als ik het goed begrepen heb is er één “precinct” per county en is het aantal delegates dat wordt toegekend afhankelijk van het aantal inwoners (en dus niet de opkomst). In grotere counties, met meer dan één delegate, is de verdeling proportioneel, op basis van het aantal stemmen.

  Volgens mij wijkt Nevada daarmee af van de meeste andere staten, waar het “winner takes all” is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren