Traplift of verpleeghuis?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Intrigerende post op Retecool over de gemeente Alphen aan den Rijn die een 90-jarige vrouw een traplift weigert omdat ze had kunnen zien aankomen dat ze te oud zou worden om nog trap te kunnen lopen.

Los van de schokkend brutale toon van de afwijzing is er wel een punt: waar vinden we nog dat de maatschappij een rol heeft? Dit lijkt me nou niet een geval van “mensen zolang als mogelijk in hun eigen omgeving houden” wat uiteindelijk de bedoeling is van al die stelselwijzigingen, toch?

Zou dit onderdeel zijn van een beleid waarin gemeenten ouderen mogelijk naar een verpleeghuis proberen te krijgen opdat ze dan niet meer ten laste van het gemeentelijk budget komen?

Open artikel

Reacties (5)

#1 simpel

retecool intrigerend?
het enige intrigerende aan die totale leegte verhullende bordkartonnen voorzetfacade is wanneer het definitief omvalt.

je had voor dit bericht naar welke serieuze krant dan ook kunnen linken.

#2 Henk van S tot S

@1:
Zie 2e link.

Maar al zou het bericht van een stukje beschreven (gebruikt) wc-papier komen, lijkt het mij toch gepaster je verontwaardiging te richten op de gemeente Alphen aan den Rijn en ander gemeenten die deze praktijken toepassen.

N.B.
Wat hebben we toch een fijne regering, die dit allemaal toch maar mooi mogelijk maakt.
;-)

#3 zmooooc

Ik weet nog goed dat ik als kind een bejaarde buurvrouw had die ook geen traplift had. Ooit vroeg ze me of ik iets boven wilde pakken. Ik zal de stank en het stof nooit vergeten; volgens mij was er al 20 jaar niemand de trap op gelopen…

Maar helaas weet ik nog steeds niet wat ik hier nou van moet vinden.

#4 Grimmmm

Mijn oma hadden ze ook eindelijk zover dat ze naar een verpleeghuis ging. Verhuisd. Drie dagen later was ze dood. Ouwe bomen verplanten, het ruimt lekker op.

#5 Schoffel

@4 mijn oma moest op een gegeven moment ook verhuizen. Met tegenzin. Na een maand was ze gewend en heeft ze nog bijna tien jaar met veel plezier in het verpleeghuis gewoond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*