Tientallen doden bij gevechten in Oekraïne

Dat schrijft de Volkskrant.

Overigens is iemand hier flink aan het jokkebrokken:

in de loop van de ochtend [werd] bekend […] dat er opnieuw gevechten zijn uitgebroken in het oosten. Ditmaal tussen grenstroepen en gewapende lieden die vanuit Rusland de grens wilden oversteken. Na de gevechten werden meerdere voertuigen in beslag genomen. Daarin troffen de grenstroepen kalasjnikovs, granaatwerpers en diverse explosieven aan.

President Poetin roept Kiev en de regionale separatistenleiders op om de crisis op een vreedzame manier op te lossen, melden Russische media vandaag. Net als gisteren eist hij ook vandaag dat de Oekraïense troepen onmiddellijk stoppen hun eigen bevolking aan te vallen.

Open waanlink

 1. 1

  Ik had gisteren al elders een linkje toegevoegd met foto’s van de lui die het vliegveld van Donetsk hadden aangevallen en deels bezet. Ik ben erg benieuwd hoe Poetin zou reageren als zijn eigen bevolking met dat soort wapentuig een vliegveld ging bezetten.

 2. 4

  Ongeveer 50 burgerdoden.

  Bron: Dit zei de ‘premier’ van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk, Alekasandr Borodaj

  Wordt zonder enig bewijs weer klakkeloos aangenomen. De context “Het dodental is niet door anderen bevestigd” wordt bewust niet vermeld of genegeerd en er is geen enkele andere bron voor de vinden. Bij andere bronnen wordt gesproken over maximaal 2 burgerdoden.

  http://www.buzzfeed.com/maxseddon/dozens-dead-after-fiercest-fighting-yet-in-east-ukraine

  Su, Putin’s little helper

  Maiden nu ook in Abchazië:

  http://www.rferl.org/content/opposition-abkhazia-rally-in-central-sukhumi/25400464.html

  Paleis president bestormd:

  http://www.ridus.ru/news/160941

 3. 6

  8:30 We moeten weg uit deze nachtmerrie. Alles wat in Kiev gebeurd is normaal. Veel mensen denken hetzelfde het is ze alleen niet toegestaan dit te uiten. Het niveau van hersenspoeling is enorm en schrikbarend, alles wat ik op de radio hoor zijn leugens, leugens, leugens. Rusland, mijn moederland, zal er alles aan doen ons te vernielen en te verdelen. Als iemand ons kan helpen, alstublieft, wij kunnen dit zelf niet aan. Wij willen beschaving hier, wij willen verandering.

  .
  Veel van de doden bij vliegveld Donetsk geïdentificeerd als Spetsnaz de Russische Special Forces

  https://twitter.com/henrikholben/status/471732128506712065/photo/1

  De “Gouverneur van Donetsk” aanbevolen door Putin

  https://twitter.com/OlenaTregub/status/471680169577807872/photo/1

 4. 7

  @6: Ga er maar vanuit dat er geen spetnatz op dat vliegveld zijn gesneuveld, die gasten staan op het zelfde trainings niveau als de SAS / Navy Seals e.d.
  De identiteiten van die gasten zijn staatsgeheim, daar vind je echt geen foto’s van op het internet.

 5. 11

  En volgens teletekst zijn onder doden op het vliegveld van Donetsk vooral Tjetjeense militairen, waarvan de lichamen inmiddels zijn afgevoerd naar Rusland. Misschien geen Spetnatz, maar je moet wel helemaal blind zijn om geen Russische orkestraties te zien in de gevechten in het Don gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren