Tienduizenden pgb’s niet uitbetaald

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Omdat de SVB zijn zaakjes niet op orde heeft:

Er is veel onrust onder zorgverleners over de chaotische betaling van de persoonsgebonden budgetten (pgb’s). De Sociale Verzekeringsbank (SVB) zou een groot deel van de 250 duizend pgb’s nog niet hebben uitbetaald. Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid stuurt hierover vandaag een brief naar de Tweede Kamer.

De SVB is sinds januari verantwoordelijk voor het uitbetalen van de budgetten waarmee mensen zorg kunnen inkopen, maar loopt achter met de administratie. Hierdoor zijn tienduizenden zorgverleners niet betaald voor het in januari verrichte werk.

Maar ach, het zijn toch allemaal fraudeurs, nietwaar?

Je zou bijna denken dat het fraude-frame preventief is ingezet om de maatschappelijke verontwaardiging over deze wanboel alvast wat in te dammen.

Te cynisch?

Open artikel

0

Reacties (4)

#1 zuiver

Je zou bijna denken dat het fraude-frame preventief is ingezet om de maatschappelijke verontwaardiging over deze wanboel alvast wat in te dammen.

Te cynisch?

Nee hoor, niet te cynisch: zou zo maar kunnen.

Vraag het aan Jan-Willem Navis.
Zelfs al is het antwoord nu al duidelijk.

#2 Sjap

Jan-Willem Navis.

Idealistische, veelbelovende student geschiedenis aan de Universiteit van Groningen komt er halverwege zijn leven achter dat zijn werk bestaat uit de politiek helpen te framen middels de grootste kutkrant van Nederland en sputtert nog een beetje tegen om zijn geweten te sussen.

Jongelui, u bent gewaarschuwd. Ooit moet de schoorsteen roken voor de hypotheek, de 1,8 kinderen en de hond. Zorg dat u tegen die tijd uw idealen niet verkwanselt.

#3 gronk

Als de overheid niet uitbetaalt heet het geen fraude. :’)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*