Tesla produceert honderdduizendste Model 3

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Tesla heeft weer een mijlpaal weten te bereiken. Nummer 100.00 van de Model 3 is geproduceerd en de dagproductie ligt momenteel op 1.000 Model 3’s per dag. Een aantal waar Nissan volgens Autoblog 4 jaar over deed met de Leaf. De Model 3 is nog niet voor de basisprijs van $35.000 dollar beschikbaar, maar dat is een strategie die ook bij andere autofabrikanten gevolgd wordt.

Wat niet begrijpelijk is, is dat een klein merk als Tesla nu al 100.000 Model 3’s bouwt en andere merken niets vergelijkbaars in de showroom hebben staan. Erger nog, er staat niets op de planning!

Aldus Autoblog. Wie wil weten wat de 10 grootste autofabrikanten aan plannen hebben kan hier of hier terecht.

Open artikel

Reacties (6)

#1 rongvk

@Productienummers, Tesla is een bedrijf dat zich beperkt tot fully electric vehicles, een “veertje in de bips van Musk” is dan ook verdiend en prima, maar andere auto fabrikanten richten zich voornamelijk op een hele andere kant van de markt, en (deels overlappend) een heel ander prijssegment.

Dus ja, VW en co. hebben nog een weg te gaan om de productie van Tesla te matchen, maar dat is m.i. hetzelfde als zeggen dat het schokkend is dat Tesla geen betaalbare compacts met een interne verbrandingsmotor heeft, “erger nog, er staat niets op de planning!”. Ook zijn er alternatieven als waterstof, en het is een legitieme keuze voor grote fabrikanten om ook eieren in dat mandje te doen. Tesla is geen Apple, het kan niet de hele markt voorzien al zou ze het willen.

Let er ook op dat in Nederland deze markt wordt gedreven door lease rijders met een balachelijk gunstige bijtelling, deze verdwijnt, en dan wordt het koffiedik kijken. Dit stuwde de beleidstechnisch nutteloze verkoop van plug-in Hybrids, toen een luxesegment sportwagens met de model-S, en nu nog net op het nippertje de model-3. Enfin, een marktsegment wat dus afhankelijk is van de grillen van fiscaal beleid.

Wil je het zuiver houden, hou dan een betaalbare volledig electrische auto voor ogen, dan is het ook helemaal niet zo gek om wat verder weg te kijken naar 2020, 2025.. om nou te roepen (zoals op de website) dat andere fabrikanten ten dode zijn opgeschreven als ze niet een ernome inhaalslag maken..

#2 Krispijn Beek

@1 Tesla produceert geen verbrandingsmotor? Nee, nogal wiedes voor een bedrijf dat de verduurzaming van de automotive sector en de energiesector wil versnellen.

Vooralsnog hakt Tesla er echter behoorlijk hard in op de Amerikaanse markt voor luxe personenauto’s met het op 3 a 4 na best verkochte automodel (inclusief de auto’s met brandstofmotoren), met een veel hogere verkoopprijs per auto en daarmee met het model dat de meeste omzet genereert. In jaarverkoop van luxe personenauto’s is Tesla op de Amerikaanse markt BMW, Daimler, Lexus en Audi voorbij, in wereldwijde jaarproductie is Tesla Porsche en Jaguar voorbij. Of de andere fabrikanten daarmee ten dode zijn opgeschreven betwijfel ik ook, dat de productie en verkoopcijfers van Tesla de andere fabrikanten momenteel pijn beginnen te doen daar twijfel ik niet meer aan.

#3 Carpardoo

Er is altijd veel onnodige kritiek op Tesla. Ze zijn pioniers en dit is weer een mooie prestatie :)

#4 Offenga

Gelukkig rijden ze nu vrolijk rond!

#5 JANC

Ik dacht dat VW kort voor de introductie van hun ID staat? En ik ben niet zeker, maar ik dacht dat BMW i3, Nissan Leaf, Renault Zoe e.d. auto’s in dezelfde grootte zijn?

#6 gronk

Laat ton aarts het maar niet horen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*