1. 3

  Dit soort maatregelen zullen we in de toekomst wel vaker gaan zien. De vijfde colonne is diep in onze samenleving doorgedrongen en dat beginnen steeds meer mensen te beseffen.

  Het is treurig dat het zo ver heeft moeten komen.

 2. 4

  Wat Anton zegt! Het wordt hoog tijd dat we het niet weer zo ver laten komen als toen, en de NSB’ers van nu, de PVV stemmers, volledig uitsluiten van deelname aan het openbare leven. Steeds meer mensen zien in dat de PVV een destructieve kracht is in de Nederlandse samenleving. Beroepsverboden zijn wat mij betreft dan ook pas de eerste stap; dat vuilnis moet tot achter hun huisdeuren worden opgejaagd!

 3. 5

  @1: Valt wel mee, gewoon hun werknemersbestand vergelijken met lijsten van terroristenverdachten. Het enige dat ik me afvraag is hoe ze steeds aan up to date lijsten komen, want die zijn van veiligheidsdiensten en dus meestal niet openbaar. Je krijgt dan eerder het idee dat Daimler dus elke paar maanden vrijwillig haar hele werknemersbestand opstuurt naar de FBI, CIA, BND en BfV.

 4. 6

  @3: Goh? Welke vijfde collonne? Waarom zou daar een extra controle op nodig zijn die verder gaat dan CV en gewone diploma’s en getuigschriften?

 5. 7

  @5:

  Je krijgt dan eerder het idee dat Daimler dus elke paar maanden vrijwillig haar hele werknemersbestand opstuurt naar de FBI, CIA, BND en BfV.

  Dat zou best kunnen kloppen. Maar je mag ook niet onderschatten hoe machtig het concern in feite is in Duitsland. Het zal vast wel enkele rechtstreekse lijntjes hebben naar overheidsdiensten, geheime informatie kunnen krijgen e.d.

 6. 8

  @7: Hoe machtig het ook is, geheime diensten zullen toch niet graag bepaalde verdachten willen alarmeren door ze door hun werkgever te laten ontslaan. Zeker in de VS wil men uiteindelijk graag pronken met voorkomen aanslagen (herinner me van een paar jaar terug nog meerdere gevallen van “terroristen” die door FBI en/of CIA waren overtuigd om een door hen geleverde nepbom te laten ontploffen).

 7. 13

  Jongens, ik vind het grievend dat jullie zo lullig doen over NSB PVV-ers, we hebben het wel over 1/5e van de Nederlandse colonne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren