1. 2

  Ik, en met mij vast duizenden pre-puberalen, hebben vast wel eens een tekeningetje of verhaaltje met “A. Hitler” ondertekend, dus snap ik de ophef niet zo. Dat is iets waar je op een bepaalde leeftijd overheen moet, net als de schooljuf.

 2. 3

  Walt Disney en Adolf Hitler bezaten zo hun eigen schilder- of tekenstijl en ze hadden elkaar in WO I bijna eens ontmoet! Ze waren allebei communistenhaters en Disney hield ook niet echt van joden. Toch vergeleek walt zich vaak met Assepoester, Sneeuwwitje en Peter Pan en maakte prachtige tekenfilms over hen.
  Maar vooral de tekenfilm uit 1953 van Peter Pan, de schepping van James Barrie, heeft als inspiratiebron voor talloze (teken)filmmakers gediend om zo hun eigen versie hierover te maken. De Lost Boys leken haast op holbewoners, de indianen zagen eruit als primitieve wilden, de zeemeerminnen waren iets te sexy en zelfs de piraten leken soms meer op grote kinderen! Nou was ik altijd wel gek op ‘Peter Pan and the Pirates’ en ‘Peter Pan no Bouken’ maar de 3D-tekenfilm over ‘The New Adventures of Peter Pan’ en plaats vindt in het Londen van de 21ste eeuw zou misschien zelfs door Disney en Hitler zijn bewonderd. Peter Pan haalde toen de afstammelingen van de Darlings en met dezelfde benamingen, Wendy, John en Michael, naar Neverland waar zij de Lost Kids (drie jongens en drie meisjes, ontmoetten. Drie van deze kinderen leken sterk op de Darlings en vooral het meisje Cynthia en het jongetje Baby bezaten blond haar en blauwe ogen, iets wat Hitler beschouwde als het uitverkoren Germaanse ras.
  Alleen gedroeg Cynthia, een knappe jongedame met goudgeel haar, in een grote paardenstaart gebonden, en gekleed in een prachtige lichtblauwe en ingekorte spijkerbroek zich meer als een echte tomboy. Ook Walt Disney was gek op mooie jonge meisjes en zijn biologische dochter Diane bezat evengoed blond haar.
  Alleen het idee dat Adolf Hitler Disneyfiguurtjes zou natekenen kan ik niet bevatten want hij had namelijk een bloedhekel aan Mickey Mouse en moest ongevraagd in een antinazistische propagandafilm ‘ Führer’s Face uit 1943 de strijd aangaan met de driftige eend Donald Duck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren