Teeven nam geen maatregelen na waarschuwing afdeling Dolmatov

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 thallman

Het zou nogal vreemd als een staatssecretaris privileges zou verlenen aan gevangenen omdat ze een klaagbrief sturen, dan zou het hek van de dam zijn.

#2 Prediker

Nogal suggestieve kop van het NRC. Het lijkt nu net alsof Teeven door de gevangenisbewaarders van tevoren werd gewaarschuwd dat Dolmatov op knappen stond, maar niets deed (en dus schuldig is aan de dood van Dolmatov).

Wat mij trouwens bevreemd is dat er in Nederland mensen gevangen worden gehouden (en meer dan 16 uur per dag op hun cel opgesloten zitten) op grond van het enkele feit dat Nederland van plan is hen het land uit te zetten.

Mensen gevangen zetten, dat doe je toch omdat ze een zwaar misdrijf hebben begaan? Voor lichte vergrijpen krijg je een taakstraf, dus…

#3 Bismarck

@1 en @2: het betreft dan ook geen gevangenen, maar vreemdelingen in “bewaring”, waarbij Nederland zich aan haar internationale afspraken dient te houden (die oa. inhouden dat de betreffende personen niet behandeld worden als gevangenen/veroordeelden). Nederland lapt die al heel erg lang aan zijn laars, maar ondanks incident op incident worden misstanden nog steeds getolereerd.

#4 Mangler

Ik hoop zo erg dat die enorme politieke onbenul van een Teeven hierover valt en dat hij opdondert uit de politiek en er eindelijk een capabel persoon op zijn plaats komt. Teeven is een blamage.

#5 L. Brusselman

Teeven is een fraai voorbeeld van hoe het OM,zijn vorige werkgever, functioneert.
Beroepsdeformatie die hij niet heeft weten kwijt te raken.

#6 pedro

@1:

De overheid stapelde fout op fout in de zaak-Dolmatov, constateerde de Inspectie voor Veiligheid en Justitie. Dolmatov had niet eens vast mogen zitten – ten onrechte stond in het systeem van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) dat hij moest worden uitgezet

Staat zo in het artikel. Je moet dan wel een ongelooflijke klootzak zijn, of totaal niet weten waar je het over hebt, om dan toch nog over gevangenen, die een klaagbrief schrijven, te beginnen. Misschien moeten ze jou ook eens een paar maandjes zonder geldige reden in een detentiecentrum opsluiten. Als je dan gaat klagen, kunnen we je op je reactie hier wijzen om die klacht naast ons neer te leggen.

#7 Henk van S tot S

@4:
Wat te denken van z’n directe baas?
Mag die ook mee ;-)

#8 Bismarck

Verdorie, ik bedoelde + @7 niet -.

#9 Henk van S tot S

Krijg van mij toch een +
Dan hoeft de Bismarck voorlopig niet te zinken ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*