1. 1

  “Het tekenen van het protocol luidt het begin in van een samenwerking tussen ons en de Arabische Liga. We hebben op advies van Rusland gehandeld. Waarnemers van de Liga zijn nu welkom in Syrië.”

  Hoop dat dit voldoende is om uit de impasse te komen en dat Syrie nog eisen mag stellen, persoonlijk zie ik liever geen waarnemers uit Qatar of andere golfarabieren.

 2. 5

  Vanwege gebrek aan objectiviteit zijn er (zeker binnen de Arabische Liga) de nodige niet golfstaten waarvan je veel eerder de waarnemers zou weigeren (zo even uit het blote koppie in ieder geval Mauritanië, Marokko, Algerije, Sudan, Eritrea en Jemen), dan bijvoorbeeld waarnemers uit Qatar.

 3. 6

  Beirut-based political analyst Kamel Wazne says the mission will help to reveal the real situation in the country.

  “The Syrians spoke very clearly – they don’t have anything to hide. They let those observers witness how the weapons smuggled from Turkey, from Lebanon, and from Jordan are coming into the country and how this weapon infiltration is feeding those terrorists and how they terrorize a certain area in Syria.”

  Wazne notes that there is reality and there is also certain propaganda, so observers can discover the facts first-hand

  En dit:

  De waarnemers, die worden geleid door een generaal uit Sudan, gaan kijken of Syrië zich houdt aan het vredesplan van de Arabische Liga.

 4. 7

  @6: Kijk dat is precies wat ik bedoel. Syrië “verstopt niets”. Ze laten precies zien hoe Assad geen enkele verantwoordelijkheid heeft en de oppositie alle aan de gewelddadigheden. Één en ander gebeurt onder leiding van een generaal uit een land dat in mijn rijtje staat. Gek zeg, dat ik me zorgen maak over de “objectiviteit ” (ik snap ineens heel goed wat je daarmee bedoelt).

 5. 8

  Wees tenminste blij dat er eindelijk iets gebeurt.
  En ik zou de verhalen over de wapensmokkel erg serieus nemen.
  Wie of welke organisatie/netwerk zit erachter?
  Zulk soort vragen zijn blijkbaar taboe hier. Waarom eigenlijk?

 6. 9

  Hoezo taboe? Het punt is alleen dat het wat gek is je druk te maken om de lekkende kraan als je huis in brand staat. Wapensmokkel is momenteel nou niet bepaald het grootste probleem waar de Syrische bevolking mee te kampen heeft. Nou weet ik wel dat jij het afgelopen half jaar de andere kant uit hebt zitten kijken terwijl Assad zijn tanks de steden in liet rollen, maar je hypocrisie wordt (net als die van Assad) echt grenzeloos als je het nu ineens over wapensmokkel gaat hebben, terwijl die waarnemers vanwege een heel andere (en ernstigere) reden naar Syrië gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren