Straks stapt niet Griekenland uit de euro, maar Finland

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 weerbarst

12 sept spreekt duitse hoge raad over grondwettelijkheid ESM

en merkel wil het EU verdrag openbreken tegen het einde van het jaar en de centrale macht nog verder opschalen

NON

#2 majava

Nee hoor. Finland blijft lekker in die Euro hangen. Dan kan de economist en FtM wel economische motieven gaan bedenken, de waarheid is dat Finland met een matig euro-sceptische partij van formaat in de regering zit (de sociaal-demokraten) en in de oppositie zit er een soort Finse CDA dat slim inspeelt op de Finse sentimenten door nu ook flink euro-sceptisch te doen. De echte anti-EU partij in de oppositie lacht zich een breuk om die fake scepsis, maar het leeft nu eenmaal onder de gewone man. Want net zoals in NL is er een flinke portie mensen die het maar niks vind dat er geld gaat naar Brussel/Griekenland/maaktnietuitwaar.

En dat is de reden dat er ook vanuit de regeringscoalitie soms wel eens wat prikjes richting Brussel worden uitgedeeld. Het is uiteindelijk allemaal onderdeel van het spel om de kiezer.

#2.1 Carlos - Reactie op #2

en dat is niet fraai maar wel weer een hele geruststelling.

#3 Martijn

Als Finland uit de euro stapt, dat gaat de Finmark (zo heette-ie toch?) meteen flink stijgen ten opzichte van de euro en waarschijnlijk ook wel de dollar. Niet fijn voor de mobieltjesexport. Voordeel is wel dat de Finnen de muntwaarde dan omlaag kunnen krijgen door veel geld bij te drukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*