Strafzaak tegen oud-Fortisbestuurders dreigt te verjaren

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Volkskrant:

De zaak draait om de vraag of de vroegere leiding van de uiteengevallen Nederlands-Belgische bank en verzekeraar ook strafrechtelijk aansprakelijk is voor misleiding van beleggers over de gezondheid van de onderneming. Onder de zeven beklaagden zijn voormalig president-commissaris Maurice Lippens en ex-bestuursvoorzitter Jean-Paul Votron. De zwaarste verdenkingen betreffen oplichting en valsheid in geschrifte. Zij riskeren gevangenisstraffen tot maximaal vijf jaar en geldboetes.

Maar omdat de Belgische aanklager en onderzoeksrechter moesten worden vervangen, is er wellicht niet genoeg tijd meer om de zaak voor 2018 voor de rechter te brengen.

Veelzeggend:

Kleine beleggers die achter de strafklacht zitten, maken zich in toenemende mate zorgen over de trage voortgang van het proces, schreef de Belgische krant De Tijd zaterdag.

Kleine beleggers doen er natuurlijk ook niet zo veel toe.

Open artikel

0

Reacties (1)

#1 roland

In Nederland is het vervolgingsbeleid niet minder traag, ondanks alle spierballentaal vanuit het verantwoordelijke ministerie en de bakken met geld die aan “veiligheid” besteed worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*